عرض سلام و ادب
احتراماً به استحضار عالی میرساند در پی انتشار گزارشی مبنی بر تحویل دارو به بیماران در داروخانههای نیریز در روزنامه شماره ۴۹۴ تکذیبهای جهت چاپ حضورتان ارسال میشود.
در داروخانه دو نمونه دارو وجود دارد: یک سری داروها تحت عنوان داروی OTC میباشد که بیماران بدون مراجعه به پزشک میتوانند تهیه کنند (مانند انواع داروهای مسکن، گوارشی و ...) یک سری از داروها با نسخه پزشک قابل تهیه است که در صورت نداشتن نسخه، داروساز داروخانه با گرفتن شرح حال مختصر از بیمار جهت مدت محدود در اختیار بیمار قرار میدهد.
نکته بعد در مورد هزینه داروها میباشد که وقتی بیمار به داروخانه مراجعه میکند یک سری از داروها تحت پوشش میباشد که در صورت دارا بودن شرایط بیمار میتواند از بیمه خود استفاده کند و دارو را به صورت بیمهای تهیه نماید. یک سری از داروها هم تحت پوشش بیمه نمیباشد که بیمار باید هزینه آن را به صورت آزاد تهیه کند و در این قسمت قانون بیمهها در مورد داروها متفاوت میباشد. اینکه دارویی را باید متخصص مربوطه بنویسد قطعاً بیمار باید آن را به صورت آزاد تهیه کند و در این قسمت داروخانه مقصر نیست و اینکه چرا بیمار از بیمه استفاده نمیکند هم مرتبط به داروخانه نمیباشد.
از سال ۱۴۰۰ که طرح دارویار در کشور به اجرا درآمد در واقع داروخانهها به عنوان صندوق قرضالحسنه فعالیت میکنند و وام بدون بهره به دولت میدهند. چون داروخانه دارو را به صورت نقد، و چک یک یا دو ماهه میخرد و از آن طرف باید ۶ ماه بعد پول آن را از بیمه دریافت کند و این جز ضرر چیزی برای داروخانه ندارد.
نکته بعد در مورد مصاحبهای هست که گزارشگر شما از سرکار خانم فروغ سادات حسینی تهیه کردند. ایشان به مدت سه هفته در داروخانه اینجانب به عنوان قائم مقام بودهاند و متأسفانه هیچگونه اطلاعی از شرایط بیمهای و غیر بیمهای داروها و مشکلات شدیدی که گریبانگیر داروخانهها میباشد، نداشتند؛ لذا از حضرتعالی خواهشمندم که قبل از چاپ چنین مطالبی قطعاً مطلب مورد نظرتان را حداقل با ۵۰ درصد داروخانهها به اشتراک بگذارید و نظرات مؤسس داروخانه را جویا شوید و بعد اقدام به چاپ مطلب مورد نظر نمایید.
دکتر بهناز اخلاقی