مسلماً هر ساله فرم پوشاک مدارس، یکی از دغدغههای اصلی والدین و دانشآموزان است.
امسال، اما به گفته جمالی مدیر آموزش و پرورش نیریز، برای انسجام و نظارت بهتر بر این موضوع، با همکاری فرمانداری، کارگروهی در حوزه فرم مدارس تشکیل شد که در آن اداره صمت، اتحادیه اصناف، نمایندگان خیاط، نمایندگان مدیران و شورای معاونین مدارس عضو بودند.
بنا به گفته جمالی، این کارگروه در چهار جلسه نظرات خود را بیان کردند که در جلسه اول، بنا بر این نهاده شد که اگر در سالهای گذشته تولیدیهای یزد و نیریز کار دوخت فرم مدارس را انجام میدادند، امسال کار تولید فرم مدارس در تولیدیهای نیریز انجام شود تا با این کار، حتی خانمهایی که در خانه کار خیاطی انجام میدهند و به نوعی نانآور خانهاند، بتوانند زیر نظر تولیدیها از این راه کسب درآمد کنند.
وی اظهار داشت: «در جلسه دوم بنا بر این شد تا اداره صمت تولیدیهای داخلی را به اداره آموزش و پرورش معرفی و در مرحله دوم اداره صمت، نرخ پارچههای مرغوب را جهت دوخت فرم مدارس تعیین و به اداره آموزش و پرورش اعلام کند.
در جلسه سوم صحبت از ظرفیت تولید لباسفرمها توسط تولیدیها بود که بنا شد برای هر تولیدی، به میزان چرخ خیاطی و تعداد نیروی انسانی، ظرفیتی خاص تعیین شود تا مشخص گردد هر تولیدی چه میزان لباس میتواند تولید کند.
در کنار آن، بخشنامهای به مدیران مدارس ارسال شد مبنی بر این که آنها باید تا پنجم اَمرداد قراردادها را ببندند و لباسها تا ۱۵ شهریور بین دانشآموزان توزیع شود.»
مدیر آموزش و پرورش نیریز افزود: «لازم به ذکر است در یکی از بندها قید شده دانشآموزانی که لباس فرم آنها از سال گذشته هنوز نو مانده، میتوانند از لباس فرم سال گذشته خود استفاده کنند و پس از کهنهشدن لباس سال گذشتهاشان، لباس فرم سال جدید را تهیه کرده و از آن استفاده نمایند.
همچنین هیچ اجباری در این موضوع نیست که دانشآموزان و والدین آنها، لباس را به صورت آماده از تولیدیها تهیه کنند و چنانچه کسی بخواهد به طور آزاد پارچه را خریداری کرده و دوخت آن را انجام دهد، هیچ مانعی ندارد و اگر اجباری در این کار به خانوادهها تحمیل شود، برخورد خواهد شد.»
جمالی گفت: «در حال حاضر نیز با نظارت ما، کار اندازهگیری و برش پارچهها توسط تولیدیها صورت میگیرد تا فرم مدارس، در همان موعد مقرر در اختیار دانشآموزان قرار گیرد.»