به گفته سخنگوی ستاد انتخابات کشور، از مجموع آراء داخل و خارج ایران که ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ رأی است، «مسعود پزشکیان» حائز ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رأی شد.
محسن اسلامی در جمع خبرنگاران، نتایج شمارش چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را به این شرح اعلام کرد:
مجموع آراء اخذ شده در کل شعب داخل و خارج از کشور ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ است که بر این اساس تعداد آراء مسعود پزشکیان ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ و تعدادی آراء سعید جلیلی ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رأی است.
به این ترتیب، مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران انتخاب شد.
میزان مشارکت نیز ۴۹.۸ درصد است که نسبت به مرحله اول، نزدیک به ۱۰ درصد افزایش داشته است.
در شهرستان نیریز، ۳۳۶۲۳ نفر از حدود ۶۶ هزار نفر واجدان شرایط رأی دادن در دومین مرحله انتخابات شرکت کردند که با ۵۱ درصد مشارکت، افزایش ۱۰ درصدی را نسبت به دور قبل نشان میدهد.
از این تعداد، ۱۶۹۴۸نفر به سعید جلیلی و ۱۶۶۷۵نفر به مسعود پزشکیان رأی دادند.
این افزایش مشارکت از ساعات اولیه صبح جمعه ۱۵ تیرماه در شعبههای رأیگیری محسوس بود؛ به طوری که تا ظهر جمعه به نسبت هفته قبل و در همین زمان، حدود دو برابر بیشتر تعرفههای رأی مصرف شده بود.
نوشتنی است در مرحله اول انتخابات که ۸ تیرماه برگزار شد، از ۴۷ شعبه شهری و ۳۴ شعبه روستایی اخذ رأی در شهرستان نیریز، ۲۷۰۰۰ رأی به شرح زیر به دست آمد:
- سعید جلیلی: ۱۳۲۵۰ رأی (۴۹ درصد)
- مسعود پزشکیان: ۱۰۴۲۴ رأی (۳۹ درصد)
- محمدباقر قالیباف: ۲۰۱۳ رأی (۷ درصد)
- مصطفی پورمحمدی: ۱۶۵ رأی (۱ درصد)
- آراء باطله: ۱۱۴۸ رأی (۴ درصد)
رئیسجمهور نهم ایران کیست؟
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان متولد ۷ مهر ماه ۱۳۳۳ در مهاباد است که سابقه نمایندگی در ادوار هشتم، نهم، دهم (نایب رئیس)، یازدهم و دوازهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را در کارنامه سوابق خود دارد. او همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت هشتم (اصلاحات) و رئیس بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز بوده است. پزشکیان دارای مدرک دکترای حرفهای پزشکی و تخصص جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همچنین فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
وی پیشتر دو مرتبه برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در دورههای یازدهم (سال ۱۳۹۲) و سیزدهم (سال ۱۴۰۰) نام نویسی کرده بود که در سال ۱۳۹۲ پیش از اعلام اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به نفع آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی دیگر داوطلب نامزدی این انتخابات از ادامه حضور در رقابتهای انتخاباتی انصراف داد و در سال ۱۴۰۰ نیز از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد؛ او برای سومین مرتبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ برای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اعلام داوطلبی کرد که در نهایت در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ نام او از سوی وزارت کشور به عنوان یکی از ۶ نامزد احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری معرفی شد.
📷عکس: عسکریاراحمدی/ نمایشگاه مطبوعات تهران/ سال ۱۳۹۶