رئیس بیمارستان شهدای سلامت با اعلام این خبر اظهار داشت: «بیشترین عمل جراحی در خرداد ماه با ۲۶۸ مورد و کمترین آن در فروردین ماه با ۱۵۵ مورد ثبت شده است. بیشترین عمل جراحی نیز مربوط به زنان و زایمان و کمترین آن عملهای یورولوژی بود.»
دکتر سروش صدر افزود: «از ۵۶۶ سزارین انجام شده در سال گذشته، ۱۴۶ مورد الکتیو (غیر اورژانسی) و ۴۲۰ مورد اورژانسی بوده است.»
وی عنوان داشت: «۴ اتاق عمل در بیمارستان شهدای سلامت هست که باتوجه تک نفره بودن متخصص بیهوشی در شیفت صبح، دو اتاق عمل فعال جهت عملهای الکتیو (غیر اورژانسی) و یک اتاق عمل مخصوص عملهای اورژانسی فعال داریم. در شیفت عصر و شب، فقط یک اتاق عمل اورژانس فعال داریم. البته در صورتی که بتوانیم یک متخصص بیهوشی دیگر بکار گیریم، میتوانیم اتاق عمل چهارم را هم فعال کنیم. البته اخیراً موفق شدیم تعداد اتاق عملها را بیشتر کنیم و دو روز در هفته، یک اتاق به اتاق عملهای ما اضافه شده است. این باعث میشود تعداد عملهای غیر اورژانسی ما اضافه شود.»
صدر گفت: «به جز فیلد قلب و عروق و برخی عملهایی که نیاز به تجهیزات خاصی دارند، مابقی عملهای جراحی مانند جراحی عمومی، زنان، ارتوپدی، نروسرجری (مغز و اعصاب) و یورولوژی (کلیه و مجاری ادراری) در بیمارستان نیریز انجام میشود. ما با همت همکاران توانستیم عملهای نروسرجری انجام دهیم که در شهرستانهای اطراف به دلیل نبود جراح و وسایل انجام نمیشود. ما حتی خدمترسانی به شهرستانهای اطراف را هم انجام میدهیم.»
این متخصص کلیه و مجاری ادراری در مورد علت کم بودن آمار عملهای یورولوژی گفت: «تا قبل از این که من به نیریز بیایم، مدتها متخصص یورولوژی نداشتیم و عملها تنها در ۴ ماهه پایان سال انجام شد. اما در سال جدید تاکنون حداقل ۱۲۰ عمل یورولوژی انجام دادهایم.»
وی در پاسخ به برخی انتقادها در مورد کم بودن تعداد روزهایی که عمل جراحی ارتوپدی انجام میشود، اظهار داشت: «باتوجه به شرایط ذکر شده، دو روز هفته (یکشنبه و چهارشنبه) به جراحی ارتوپدی تعلق گرفته که به وسیله دو جراح متخصص ارتوپد که به طور نوبتی کشیک هستند، انجام میشود. علت لغو شدن برخی از عملهای ارتوپدی، کمبود تجهیزات و ایمپلنتهای مورد نیاز این رشته است که امیدواریم با کمکهای دانشگاه علوم پزشکی و خیرین حوزه سلامت، مشکل تهیه تجهیزات حل شود، آمار عملها افزایش یابد و بیماران برای درمان مجبور به مراجعه به شیراز و سایر شهرها نشوند. بخشی از تجهیزات و ایمپلنتهای اورتوپدی را که بیمه تقبل میکند، توانستیم با پیگیری و کمکهای دانشگاه تأمین کنیم. اما برخی ایمپلنتها بیمه نیستند، خیلی گران میشوند و آنها را بیمهها باید خودشان تهیه کنند.»
رئیس بیمارستان شهدای سلامت کمبودهای بخش اتاق عمل را به شرح زیر عنوان کرد: «کمبود متخصصین در برخی حوزههای تخصصی بهویژه متخصص بیهوشی برای افزایش تعداد اتاقهای عمل در شیفت صبح، کمبود تجهیزات و نیاز به بهروزرسانی برخی دستگاهها به علت فرسودگی، نیاز به خرید اقلام مصرفی مورد نیاز در تمامی تخصصها، کمبود نیرو و تلاش برای افزایش ردیفهای پرسنلی به منظور بسط و گسترش آمار تعداد اتاقهای عمل فعال در هفته.»
وی افزود: «تجهیزات و وسایل گران و وارداتی، بودجه زیادی میخواهد و با همت دانشگاه و امور خیرین است که همین خدمات را هم میتوان انجام داد. من هفتهای یکی دو بار به خاطر همین تجهیزات به دانشگاه میروم تا شاید بتوانم وسایل مورد نیاز را تأمین کرنم. مثلاً برای تأمین یکی از وسایل که مستهلک شده، ۴ میلیارد تومان بودجه لازم است. البته خوشبختانه در چند ماه اخیرتوانستیم یک سری وسایل را جدید کنیم.»
به پایگاه خبری - تحلیلی هورگان خوش آمدید... هورگان یعنی محل زایش خورشید