زیر نظر راضیه یزدی نژاد/ مدرس آشپزی
instagram.com/R.yn151
طاهره بنیاسدی
مواد لازم:
شیر پرچرب: ۱ لیتر
خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم برای داخل بستنی
شکر: ۳۵۰ گرم
ثعلب مرغوب:یک و نیم قاشق چایخوری
گلاب: یک و نیم پیمانه
زعفران آبکرده غلیظ: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
خامه صبحانه برای منجمد و تکه تکه کردن:
۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
شیوه تهیه:
شکر و ثعلب را با هم مخلوط کنید. شیر را روی حرارت ملایم بگذارید و وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم کنید و مخلوط شکر و ثعلب را قاشق قاشق اضافه و مدام هم بزنید تا شکر و ثعلب داخل شیر باز و حل شوند.
به هم زدن روی حرارت کم ادامه دهید تا مواد کمی غلیظ شود.
سپس خامهی صبحانهی همزده و به دمای محیط رسیده را اضافه کنید و هم بزنید تا داخل مواد یکدست شود.
در پایان گلاب و زعفران را اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید تا به غلظت فرنی رقیق برسد.
وقتی مایه بستنی به غلظت فرنی رقیق رسید آن را از روی حرارت بردارید و در کاسه بریزید و کاسه را روی یخ قرار دهید و مدام مایه بستنی را هم بزنید تا به دمای محیط برسد. بستنی را در فریزر گذاشته و هر ۴۵ دقیقه یکبار کاسه را از فریزر خارج کنید و با همزن مایه بستنی را خوب هم بزنید تا قسمتهایی از بستنی که از دور کاسه شروع به سفت شدن کرده با بقیه مواد مخلوط و یکدست شود. این کار را ۵-۶ مرتبه انجام دهید.
حالا ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم خامه صبحانه را در سینی روی نایلون پهن کنید و در فریزر بگذارید تا منجمد شود. سپس تکه تکه کنید.
وقتی مایه بستنی بست، خامه تکه شده را اضافه و مخلوط کنید.
بستنی را در ظرف در دار بریزید و ۱۲ تا ۲۴ ساعت در فریزر استراحت دهید.
نکته:
- اگر شکر خیلی زیاد باشد بستنی نمیبندد و اگر خیلی کم باشد بستنی یخمکی میشود.
- اگر غلظت مواد خیلی کم باشد، بستنی یخمکی میشود و اگر مواد خیلی غلیظ شود بستنی لاستیکی میشود.