خوردن چند لقمه از این قارچها میتواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و بعضاً موجب مرگ شود.
آیا میتوان گفت کدام قارچ وحشی در طبیعت، سمی است؟
حتی افراد متخصص آزمایشگاه هم نمیتوانند از روی ظاهر یا مزه قارچ بگویند کدام قارچ وحشی، خوراکی و یاسمی است؟! تنها آزمایشگاههای ویژه میتوانند خوراکی بودن قارچها را تأیید کنند. هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد عادی بتوانند انجام دهند و از طریق آن از خوراکی بودن قارچ اطمینان یابند.
علایم مسمومیت با قارچ چیست؟
علایم زودرس شامل تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق است که گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بیقراری با آن همراه میشود. این علایم معمولاً ۴ تا ۴۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر میشود.
علائم دیررس شامل علائم مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی ممکن است طی روزها یا هفتهها بعد ظاهر شوند.
اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدیم چه کنیم؟
◻ درصورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریعتر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد
◻ نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت. گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچهای سمی باقیمانده خارج شوند و از این طریق از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری نمود.
در بیمارستان برای فرد مسموم شده با قارچ چه اقداماتی انجام میدهند؟
◻ فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن فرد مسموم شده را کنترل میکنند.
ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچهای باقیمانده به فرد مسموم مواد مسهل یا موادی که تهوع ایجاد میکنند، بدهند.
ممکن است به فرد مسموم موادی خورانده شود که به سموم موجود در روده متصل شده و در دفع سریعتر مواد سمی و جلوگیری از جذب بیشتر آنها به بدن، کمک کنند.
در طول بستری بودن در بیمارستان، بیمار از جهت عوارض شدید مسمومیت با قارچ مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه مراقبت میشود.
چه کنیم تا با قارچها مسموم نشویم؟
◻ باید از چیدن، خریدن و خوردن قارچهای روئیده شده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد.
◻ باید تنها از قارچهای خوراکی پرورش یافته درکارخانجات معتبر استفاده نمود.
◻ پختن، آب پزکردن یا کباب کردن قارچهای وحشی طبیعت، سم آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچهای وحشی پرهیز از مصرف این قارچها است
◻ سم قارچ پادزهرندارد و تنها باید از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.
◻ قارچهای پرورش یافته در کارخانه را تنها تا ۴ روز بعد از چیده شدن باید مصرف کرد.
◻ به دلیل وجود حشرات و باکتریهای بیماریزا، قارچها را قبل از مصرف باید به خوبی شست و بطور کامل پخت و سپس استفاده نمود.
افراد مشکوک به مسمومیت با قارچ میتوانند در شیراز به بیمارستان حضرت علی اصغر و در شهرستانها به بیمارستان محل سکونت خود مراجعه نمایند.
به پایگاه خبری - تحلیلی هورگان خوش آمدید... هورگان یعنی محل زایش خورشید