اون کیه که این روزها از جلوی چاقاله بادامها رد بشه و دهنش آب نیفته؟! حالا بهتره بدونیم که از این میوه میشه یه خورش خوشمزه درست کرد. قبل از هر چیز بگم کسانی که خورش کرفس دوست دارند، بدونند از این خورش خوششون میاد. چون مزهاش خیلی به خورش کرفس شبیهه. به نظر من به یه بار امتحانش میارزه.
مواد لازم:
- گوشت قیمهای: به اندازه دلخواه
- چاقاله بادام: به مقداری که با گوشت تناسب داشته باشه
- نعنا و جعفری سرخ شده
- رب گوجه (در صورت تمایل)
دستور پخت:
بهتره از چاقالههای ریز استفاده بشه. البته بعضیها وقتی از ریزها استفاده میکنند، دیگه خلالش نمیکنند. ولی به نظر من چه از ریز استفاده کنیم چه از درشت، بهتره چاقالهها رو خلال کنیم. به این صورت که چاقالهها رو میشوییم و از وسط نصف میکنیم. سپس اون تکه سفیدی که قرار بوده بشه هسته یا میوه، ولی نشده رو در میآریم. سپس خلال میکنیم. فقط این مرحله یه کم کار میبره. بقیهاش کاری نداره. سپس پیازداغ درست میکنیم و گوشتها رو توش تفت میدیم. زردچوبه هم میریزیم. به نظر من اندازه گوشتها باید از گوشت قیمهای هم یه کم کوچکتر باشه. یعنی با اندازه چاقاله بادامها تناسب داشته باشه. بعد از اینکه گوشت رو تفت دادیم، چاقالهها رو هم با گوشت و پیاز تفت میدیم.
در دستور اصلیش، رب در خورش ریخته نمیشه. ولی من خیلی کوچولو رب هم اضافه کردم و با مواد تفت دادم. به نظرم خورش، رنگ و رو میگیره. البته کم بریزید که قرمز نشه مثل قیمه! بذارید سبز بشه مثل کرفس!
بعد روش آب میریزیم و اجازه میدیم بپزه. حدود دو ساعت کافیه تا گوشت و چاقالهها بپزند. توی این فاصله میتونید نعنا جعفری رو خرد کرده و سرخ کنید.
نعنا و جعفری سرخ شده رو تقریباً نیم ساعت قبل از اینکه کار خورش تموم بشه، بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم خوب جا بیفته. مثل بقیه خورشها نباید آبش زیاد باشه. دیگه اندازهاش دست شماست.
به نظر من این خورش چاشنی دیگهای نمیخواد. در برخی از دستورها اومده که آبلیمو اضافه کنید، ولی به نظر من نمیخواد. آخه خود چاقاله یه میوه نسبتاً ترشه. ولی بازم به سلیقه شما بستگی داره.
برگرفته از: سایت میز غذا