تعداد بازدید: ۱۸۴۲
کد خبر: ۱۹۸۸
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۰ - 2017 01 May
سرمقاله
غلام‌رضا شعبان‌پور مدیرمسئول

کم‌کم به انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا نزدیک می‌شویم. در همین زمینه مصاحبه‌ای میدانی با مردم داشتیم که در صفحات ٧ و ٨ همین شماره می‌خوانید.


مردم نظرات گوناگونی مطرح کرده‌اند از جمله اینکه برخی گفته‌اند به دلیل عملکرد بد برخی از کاندیداها در گذشته و نداشتن امید به آینده، قصد حضور در انتخابات را ندارند. به همین لحاظ بر آن شدم اشاره‌ای مختصر به این دیدگاه نمایم. تجربه گذشته‌های دور و نزدیک بیانگر آن است که هرگاه مردم به انتخابات بی‌توجه شوند و میزان مشارکت کاهش یابد، اولین کسانی که زیان می‌بینند و پشیمان می‌شوند همین افرادی هستند که با صندوق رأی قهر کرده‌اند. این افراد متحمل زیان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شده‌اند. قهر با صندوق، قهر با منافع ملی است.

اگر می‌خواهیم جنگ و خشونت برچیده شود؛ اگر می‌خواهیم جلو افراط‌گری و تندروی گرفته شود؛ اگر می‌خواهیم قانون جای خودسری را بگیرد؛ اگر می‌خواهیم مدیریت کشور، شهرستان و زادگاهمان بر پایه عقلانیت بچرخد؛ اگر می‌خواهیم نخبگان خانه‌نشین نشوند و مهاجرت نکنند و از کشور، استان و شهرستان نروند؛ و اگر می‌خواهیم انقلاب به سرمنزل مقصود برسد، سرمنزلی که همان حاکمیت واقعی مردم و دموکراسی به معنای واقعی همراه با حفظ دینداری و اخلاق اسلامی و انسانی است، باید با تمام توان و عزمی جزم و اراده‌ای استوار در عرصه انتخابات حضور یابیم و با رأی خود اثبات کنیم انقلاب، کشور، اسلام و ایران متعلق به همه مردم است. کسانی که انتخاب می‌شوند یک مستأجر ٤ ساله بیش نیستند و صاحبخانه مردم هستند.


اگر مستأجری بد عمل کرد، دلیلی ندارد ما بی‌خیال خانه و مِلکمان(مملکتمان) بشویم و آن را رها سازیم.


تاریخ انقلاب‌های بزرگی مانند انقلاب انگلیس، فرانسه و آمریکا تأیید کننده همین مسئله است که پافشاری مردم موجب محقق شدن خواست مردم شده است.


دنیای امروز دنیای ارتباطات و عصر انفجار اطلاعات است که متأسفانه برخی دیدگاه‌های تنگ‌نظرانه نمی‌خواهند این واقعیت جهانی را ببینند. حاکمیت چنین تفکری موجب انزوای کشور و از دست رفتن منافع سیاسی و اقتصادی است؛ تجربه تلخی که در گذشته‌ای نه چندان دور ضربات جبران‌ناپذیری به کشور زد.


قهر با انتخابات موجب روی کار آمدن تفکرات مشابه می‌شود و پشیمانی پس از آن هیچ فایده‌ای ندارد.


تجربه کره شمالی فراروی جهان است. متأسفانه برخی در کشور ما همین الگو را می‌پسندند که البته سخت در اشتباهند؛ چون امروز در این دنیای آشفته و حاکمیت نابخردان و زورگویانی همچون ترامپ و نتانیاهو باید با استفاده از ابزارهای مختلف و بعضاً پیچیده‌ی ارتباط و تعامل جهانی، تلاش کنیم منافع ملی حفظ شود و حق خود را از اقتصاد و قدرت جهانی بگیریم و تنها راه، رأی دادن به کاندیداهایی است که این درک و توان را داشته باشند.


 پس از گذشت ٣٩ سال از انقلاب اسلامی زمان آزمایش و خطا گذشته؛ زمان مواضع احساسی همچون «قهر» گذشته و باید بیش از دوره‌های قبل با بررسی، دقت و تأمل انتخاب کنیم.


شاد و سالم و موفق باشید


نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها