
◻ با توجه به اینکه رطوبت زیاد، رشد و تکثیر میکروبها را بیشتر میکند، سعی کنید از تنقلات خشک، کم نمک و خشکبار در طول سفر استفاده کنید.
◻ درصورت حمل موادغذایی پخته شده آن را در شرایط خنک و سرد نگهداری کنید و قبل از مصرف کاملاً گرم کنید.
◻ در صورت مصرف غذاهای کنسروی قبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی از مصرف آنها خودداری کنید. قبل از مصرف حتماً آنها را ۲۰ دقیقه بجوشانید.
◻ بهتر است به هنگام سفراز خوردن سبزیها به صورت خام به دلیل احتمال آلودگی خودداری کنید و در صورت نیاز به مصرف قبل از استفاده نسبت به شستشو و ضدعفونی شدن آن اطمینان حاصل کنید.
***
در صورتی که در هنگام سفر تمایل به مصرف غذا در رستوران دارید چند نکته را مورد توجه قرار دهید:
◻ به رستورانهای معتبر که اصول بهداشتی بیشتر در آنها رعایت شده است مراجعه کنید. وضعیت بهداشت سالن، دستشوییها، کارگران و... تا حدی میتواند معیار سطح بهداشت رستوران باشد.
◻ درصورت خوردن کباب، مطمئن شویدکه تمام قسمتهای گوشت کاملاًپخته شده است.
◻ ترجیحاً ازخوردن سالاد و سبزی خوردن به دلیل عدم اطمینان ازنحوه شستشوی کاهو و سبزیجات خودداری فرمایید.
◻ از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، پیاز در مکانهای غیر معتبر و دستفروشان، خودداری کنید.
◻ به بهداشت فردی و شستشوی دستها قبل از مصرف غذا توجه کنید.
◻ در مورد آب آشامیدنی در صورت امکان از آب معدنی استفاده شود.
◻ یخهایی که به صورت فله تهیه میشوند از نظر بهداشتی قابل اطمینان نیستند.
◻در صورت حمل مواد غذایی پخته شده آن را درشرایط خنک و سرد نگهداری کنید و قبل از مصرف کاملاً گرم کنید.
◻ در صورت مصرف غذاهای کنسروی قبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگــی و فرورفتگی از مصرف آنها خودداری کنید.
قبل از مصرف حتماً آنها را ۲۰ دقیقه بجوشانید.
◻ بهتر است مسافران برای جلوگیری از ابتلاء به تب مالت از مصرف شیر، ماست، پنیر و بستنیهای محلی خودداری نمایند و به جای آن از لبنیات پاستوریزه شده استفاده کنند.
◻ بطریهای آب معدنی را فریز نکنید، چون باعث ترکیبات سرطانزا و ورود آن به آب میشود و به جای آن مقداری یخ در یخدان مسافرتی ریخته و بطریها را روی آن بگذارید.
◻ برای شستن میوه و یا دستهای خود از آب چاه استفاده نکنید.
◻ هندوانه و نوشابههای مصرفی را برای جلوگیری از آلودگی میکروبی و انگلی در آب روان قرار ندهید.