![](/files/fa/news/1402/11/14/57691_728.jpg)
وی با بیان اینکه حذف نان و برنج از سبد غذایی می تواند مشکلات جدی برای بدن به وجود بیاورد افزود: حتی مصرف بیرویه مواد غذایی سالم و کمکالری مثل میوهها وسبزیجات برای بدن ضرر دارد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با تأکید بر اینکه در رژیم های غذایی واژه ای به نام مصرف آزادانه مواد غذایی اشتباه است، گفت: هر رژیم غذایی باید از سه اصل تنوع، تعادل و میانهروی پیروی کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: اگرچه میوهها منابع غذایی بسیار مفیدی به حساب میآیند ولی مصرف زیاد آن ها نیز میتواند باعث افزایش قند وچربی خون شده و یا حتی در بدن منجر به ابتلا به کبد چرب شود.
وی ادامه داد: در مصرف میوهها باید به این موضوع توجه شود که هیچ وقت دو میوه متفاوت را خصوصاً بلافاصله بعد از وعدههای غذایی همزمان مصرف نکنیم، از طرف دیگر مصرف میوهها باید به صورت میان وعده استفاده شود.
دکتر یاری با تأکید بر این موضوع که بدن انسان در طول روز به مصرف سه تا چهار واحد میوه نیاز دارد افزود: مصرف فراوان میوه به این معنی نیست که سایر وعدههای غذایی را برای رسیدن به وزن ایدهآل و یا پیروی از رژیم غذایی سالم از برنامه روزانه حذف کنیم، بنابراین مصرف رژیمهای تک مادهای یا تک میوهای به هیچ عنوان توصیه نمیشود، این نوع رژیمها اگر در طولانی مدت استفاده شود میتواند به بدن آسیبهای جدی وارد کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: از نظر میزان کالری یک واحد میوه با یک واحد غلات، پنج قاشق برنج و یا یک کف دست نان برابری میکند بنابراین این تصور که مصرف میوهها میتواند برای لاغری کمک کننده باشد تصوری غلط است، ضمن اینکه احساس سیری که غلات میتوانند در طول روز ایجاد کند، ممکن است با میوه ها به وجود نیاید.
عضو هیئت علمی دانشگاه یادآور شد: میوهها اگرچه منابع غنی ویتامینها و فیبرها هستند اما مصرف بیرویه آن میتواند قند خون را افزایش دهد، خصوصاً اگر از آب میوه استفاده شود به مراتب قند خون بالاتر خواهد رفت.
دکتر یاری خاطرنشان کرد: بهترین زمان استفاده از میوهجات در میان وعدهها، صبحها حدود ساعت ۱۰ تا ۱۱، بعدازظهر چهار تا پنج عصر و اگر چنانچه شام سبک مصرف شود، ساعت ۹ تا ۱۰ شب بهترین ساعت مصرف میوه است.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به اینکه این روزها مواد غذایی تحت عنوان مواد غذایی رژیمی به وفور در فروشگاهها دیده می شود توضیح داد: تمام محصولات رژیمی مثل بیسکویت های رژیمی که از کنجد و یا دانهها تولید میشود، گرچه برای بدن مفید است، اما باید توجه داشته باشیم این مواد متشکل از آرد، روغن و شکر هستند، شاید در مقایسه با سایر بیسکویتها درصد مواد چاق کننده آنها کمتر باشد ولی به صفر نمیرسد بنابراین بهتر است از محصولات غذایی طبیعی و سالم استفاده کنیم.
وی در ادامه درباره مصرف نوشابه های رژیمی نیز عنوان کرد: الزاماً این ادعا که نوشابههای رژیمی، به کاهش قند خون کمک میکنند، نمیتواند صحت داشته باشد به طور مثال افراد با خیال راحت نوشابههای رژیمی را در وعدههای غذایی استفاده میکنند غافل از اینکه نوشیدن این مایعات همزمان با وعده های غذایی باعث اختلال در هضم غذا خواهد شد و در ادامه به دلیل اینکه در این نوشابهها از شیرین کننده استفاده میشود میل و رغبت را به سمت خوردن شیرینیجات سوق میدهد بنابراین بدیهی است که نوشابههای رژیمی هرگز نمیتوانند به کاهش دریافت قند و کنترل وزن کمک کنند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به عوارض نوشیدن مایعات همراه غذا، گفت: نوشیدن آب و سایر مایعات حین غذا خوردن در فرآیند هضم غذا مشکلاتی ایجاد میکند، این کار باعث رقیق شدن شیره گوارشی و تجمع سموم در بدن شده و در دراز مدت می تواند افراد را به بیماریهای مختلف مبتلا کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه نوشیدن مایعات قبل، حین و بلافاصله بعد از صرف غذا میتواند هضم را با اختلال مواجه کند، یادآوری کرد: زمانی که ماده غذایی را مصرف میکنیم شیره گوارشی ترشح میشود و در ادامه ترشح این آنزیمها هضم و جذب آغاز میشود، حال اینکه با خوردن مایعاتی مثل آب، دوغ یا نوشابه شیره گوارشی رقیق شده و هضم به درستی انجام نخواهد شد بنابراین نیم ساعت تا یک ساعت قبل از غذا تا یک الی دو ساعت بعد از صرف غذا از مایعات استفاده نکنید.
این متخصص تغذیه دانشگاه در پایان تصریح کرد: افرادیکه دچار سوء هاضمه هستند باید از نوشیدن آب همراه غذا خود داری کنند، همچنین در کودکانی که دچار سوء تغذیه و وزن کم هستند و یا در سالمندان نوشیدن آب با غذا توصیه نمیشود.