دستور زیر در زمانی که نمیدانید چه غذایی درست کنید و یا از پختن غذاهای تکراری خسته شدهاید، بسیار کاربردی است.
در این روش ویژه مرغ همراه با ماست و گشنیز تازه پخته میشود که طعمی خاص و دلچسب دارد، این غذا در مدت ۱ ساعت آماده میشود.
مواد لازم:
سینه مرغ: ۱ عدد
ماست: ۱ پیاله
پیاز متوسط: ۲ عدد
گشنیز تازه خرد شده: ۱ پیاله
آب سرد: ۱ لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا و پودر سیر: به میزان لازم
زعفران دم کرده: نصف فنجان
روغن: به میزان لازم
دستور پخت:
ابتدا پیازها را خرد کرده و در یک قابلمه در روغن به حدی سرخ کنید که نرم و طلایی شود.
سینه مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مقداری زردچوبه بریزید و چند دقیقه با پیازها تفت بدهید.
در مرحله بعد ماست را داخل یک پیاله بریزید و زعفران دم کرده را همراه با نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر و نمک به آن اضافه کنید و آب سرد را داخل مواد بریزید و خوب هم بزنید. حالا این ترکیب را به مرغ و پیاز اضافه کنید.
درِ قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان بدهید تا مرغ کاملاً بپزد و نرم شود.
در مرحله آخر گشنیز خرد شده را به مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید و ۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
این مرغ خوشمزه و خاص شما آماده سرو است که میتوانید آن را با کته زعفرانی و یا با نان تازه میل کنید.
نکات مهم:
۱ـ برای درست کردن این غذا اگر از ماست ترش استفاده کنید، بهتر است.
۲ـ بد نیست به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح دهیم.
پیاز زرد بهترین گزینه برای پخت و پز است.
پیاز سفید طعم ملایمتری دارد و از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را به صورت خام خورد و یا در سالادها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به نوع سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش برای تزئین غذا مناسب است.
علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب خوبی است.
پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند.
۳ ـ وقتی میخواهید مرغ بخرید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود.
اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد، یعنی مرغ تازه نیست.
حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید.
رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است.
اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتماً تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونابه نداشته باشد.
برای پخت این غذا بهتر است از سینه مرغ خرد شده استفاده کنید.
همچنین میتوانید از فیله مرغ هم استفاده کنید.
۴ ـ حتماً گشنیز را ۵ دقیقه آخر پخت مرغ به قابلمه اضافه کنید تا رنگ سبز گشنیز محفوظ بماند.
اگر گشنیز بیش از حد همراه با مرغ بپزد، تغییر رنگ میدهد و ظاهر زیبای غذا از بین میرود.