در همین رابطه، رئیس بازرسی اتاق اصناف گفت: «اتحادیه قصابان نرخنامه پیشنهادیشان را به جهاد کشاورزی دادهاند و جهاد هم در کارگروه تنظیم بازار آورده و تصویب شده است.
البته قیمت پیشنهادی قصابان برای هر کیلو گوشت کهره ۵۳۰ و ۵۴۰ هزار تومان بود که تصویب نشد و با ۴۹۵ هزار تومان موافقت شد.
البته دام زنده گران شده و به کیلویی ۲۴۰ هزار تومان هم رسیده است.»
وی افزود: «این اتحادیه در دو سه ماه اخیر دو سه بار تغییر نرخ داشته؛ هر چند در شیراز و شهرهای دیگر هفتگی تغییر داده میشود.»
عکس: لیلا راغب
ابراهیم علیزاده رئیس اتحادیه صنف قصابان هم گفت: «قیمت دام زنده بسیار افزایش داشته و این نرخنامه جدید را باید یک ماه پیش تصویب میکردند. الآن هم قیمت دام زنده رو به افزایش است و نمیدانم میخواهد چه شود.
هر سال قبل از عید مبلغ کمی گران میشد؛ اما این افزایش نرخ بی سابقه است.»
وی با بیان این که پیشبینی میکند قیمتها باز هم افزایش یابد، افزود: «هر کیلو گوشت ۶۰ هزار تومان گران شده و باز هم برای قصاب نمیصرفد. نرخ قبلی نزدیک به یک ماه و نیم پیش تصویب شد که برای هر کیلو گوشت کهره ۴۳۵ هزار تومان بود.»
در همین رابطه، محمدحسن عنایتالهی معاون جهاد کشاورزی نیریز گفت: «قیمت دام زنده سال گذشته حدود کیلویی ۷۵ هزار تومان بود و اکنون به دلیل خشکسالی و افزایش قیمت نهادههایی مثل جو و ذرت، بسیار گرانتر شده است.»
این قیمتها در شرایطی است که تابستان سال گذشته قیمت گوشت کهره به عنوان گرانترین نوع گوشت سبک ۱۷۵ هزار تومان بود و ابتدای امسال ۳۵۰ هزار تومان.
در زیر جزئیات نرخنامه جدید اتحادیه قصابان به تاریخ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ را مشاهده میکنید:
- یک کیلو گرم گوشت کهره: ۴۹۵ هزار تومان
- ۹۰۰ گرم گوشت بهره+ ۱۰۰ گرم دنبه: ۴۹۰ هزار تومان
- یک کیلو گرم گوشت گوسفند ماده (بز و میش): ۴۱۰ هزار تومان
- یک کیلو گرم گوشت قوچ و دُبر: ۴۳۰ هزار تومان
- یک کیلوگرم گوشت گوساله: ۴۸۰ هزار تومان
- ۹۰۰ گرم گوشت شتر+ ۱۰۰ گرم کوهان: ۴۹۵ هزار تومان
یک کیلوگرم جگر، دل و قلوه گوسفندی بدون سفیده (شش): ۴۹۰ هزار تومان
- یک کیلو گرم جگر، دل و قلوه گوساله: ۳۳۰ هزار تومان
- یک کیلو گرم دنبه: ۳۹۰ هزار تومان
- کله و پاچه همراه با سیرابی (بزرگ و کوچک): ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان.