علیرضا بصیری افزود: متوسط عملکرد در شرایط عادی در باغهای این شهرستان ۲۰ تن در هکتار و بالاترین عملکرد بیش از ۱۵۰ تن در هکتار است که متأسفانه در سال جاری به دلیل بروز شرایط خشکسالی، تنشهای حرارتی، اُفت کمی و کیفی آبهای کشاورزی و وجود آفات، میزان تولید در هکتار حدود ۱۵ تن برآورد میشود.
وی عنوان داشت: به دلیل تنوع ارقام در این شهرستان، برداشت انارهای زودرس مانند شیرین و فاروق از اواخر شهریورماه شروع میشود و برداشت رقم دیررسی مانند رباب، تا اواخر آبان ادامهدارد.
بهگفته وی، عمدهترین رقم انار تولیدی نیریز رباب است که به دلیل ضخامت، رنگ پوست و آریل، درصد بالای فیبر و طعم مناسب میوه، بسیار بازار پسند است و شهرت جهانی دارد.
این مقام مسئول ابرازکرد: انار نیریز علاوه بر مصارف داخلی، به کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کره جنوبی، روسیه و برخی کشورهای اروپایی صادر میشود که زمینه ایجاد حدود سه هزار فرصت شغلی موقت را فراهم کرده است.
بصیری اظهار داشت: در بخش صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل بالای شهرستان، کارخانههای صنعتی فرآوری انار نیریز مشغول فعالیت هستند و از جمله تولیدات آنها، آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار است که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی نیریز با بیان اینکه QR code به عنوان شناسنامه محصول شناخته میشود و بازرگانان و فعالان اقتصادی و صادرکنندگان محصولات کشاورزی میتوانند به استناد این گزارش که ضامن کیفیت محصولات کشاورزی است محصول خود را تأمین کنند، تأکید کرد: تولیدکنندگان انار برای صادرات محصول خود، با مراجعه به سامانه سماک ملزم به ثبتنام در این سامانه و دریافت کد سلامت هستند و بدون دریافت آن، صادرات محصولات کشاورزی ممکن نخواهد بود.