تعداد بازدید: ۱۲۳
کد خبر: ۱۸۴۰۱
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۱ - 2023 28 October

مواد لازم:

عدس پلویی/ برنج / زعفران / گوشت چرخ کرده / خرما / کشمش

طرز تهیه:

عدس را خیس می‌کنیم و می‌پزیم. از اول هم به آن نمک نمی‌زنیم تا دیرپز نشود.

عدس از حبوباتی است که زود می‌پزد پس مواظب باشید له نشود و پوستش درنیاید.

برنج را هم از قبل خیس می‌کنیم.

این غذا را به دو طریق می‌توان درست کرد: هم به صورت کته و هم آبکش.

۱- کته: به این ترتیب که وقتی عدس پخته شد، آب آن را اندازه می‌گیریم و برنج را داخل آن می‌ریزیم.

در حالی که به اندازه یک بند انگشت آب روی آن باشد می‌گذاریم بپزد. وقتی آب به خورد آن رفت، یک دور هم می‌زنیم تا عدس همه جای برنج پخش شود.

حال با دم‌کش می‌گذاریم دم بکشد.

یادمان باشد که در این حالت رنگ غذا تیره می‌شود.

در ضمن نمکی که موقع خیس کردن روی برنج می‌ریزیم، باید کم باشد.

۲- آبکش: عدس را می‌پزیم تا آبی از آن باقی نماند.

برنج را آبکش می‌کنیم و عدس را لابه‌لای برنج می‌ریزیم و دم می‌اندازیم.

این بار رنگ برنج روشن می‌شود.

چون دیگر آب عدس وجود ندارد که رنگش را تیره کند.

برای تزئین:

بنا به سلیقه و ذائقه‌مان می‌توانیم کشمش و خرما را سرخ کنیم.

یا حتی از گوشت چرخ کرده استفاده کنیم.

زعفران آب کرده هم که دیگر عالی است.

نکات:

۱- در روش کته، خاصیت عدس حفظ می‌شود، ولی در روش آبکش، این خاصیت کمتر است!

۲- بهتر است وقتی مهمان داریم، از روش آبکش استفاده کنیم. چون برنج بهتر در می‌آید.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها