تعداد بازدید: ۳۱۸
کد خبر: ۱۸۳۱۷
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸ - 2023 21 October
تأکید معاون رئیس جمهور
در سفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به نی‌ریز، نمایندگان اقشار مختلف مردم، مشکلات و دغدغه‌های شهرستان را بیان کردند.
author
روزنامه نگار: عابد نعمتی

در پی سفر هیئت دولت به فارس، داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز صبح جمعه ۲۱ مهر به نی‌ریز سفر کرد.

منظور و هیئت همراه پس از گلباران قبور مطهر شهدا، در سالن سینما استقلال حاضر شدند تا ضمن شرکت در جلسه‌ای با حضور مسئولان شهرستان و نمایندگان اقشار مختلف مردم، پروژه خط انتقال گاز هرات به مشکان را به شکل ویدئو کنفرانس افتتاح کنند.

مشکلات شهرستان در یک نگاه
در این جلسه، فرماندار نی‌ریز به بخشی از مشکلات و نیازمندی‌های شهرستان اشاره کرد و اظهار داشت: «شهرستان نی‌ریز با جمعیتی بالغ بر ۸۵ هزار نفر، دارای ۲۵ هزار هکتار باغ و مقام اول تولید انار، پسته، بادام و... در استان است. نی‌ریز با توجه به کارخانجات فولاد غدیر، سیمان سفید و سیمان خاکستری، سه شهرک صنعتی، ۷۰ معدن و ۱۷۰ سنگبری و دیگر صنایعی که در شهرستان وجود دارد، دومین شهرستان صنعتی استان است.»

یعقوب ️خسروانی افزود: «با توجه به این که این شهرستان هم قطب کشاورزی و هم قطب صنعتی است و شرقی‌ترین شهرستان استان و هم‌مرز با استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد است، ترافیک سنگینی روی جاده‌های آن وجود دارد که باید مشکلات جاده‌ها برطرف شود.»

فرماندار نی‌ریز در ارتباط با نهضت ملی مسکن گفت: «شهرستان نی‌ریز با اختصاص ۶۵ هکتار زمین، در حال ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکن ملی است که امیدواریم در زمان مشخص شده تکمیل و به مردم تحویل داده شود.»
️خسروانی در ادامه به افتتاح خط انتقال گاز هرات به مشکان که بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه صرف آن شده اشاره و این پروژه را بسیار مهم ارزیابی کرد.

️فرماندار دولت سیزدهم دیگر مشکلات شهرستان از جمله نبود زمین چمن مناسب، اختصاص نیافتن حق‌آبه دریاچه بختگان، افت فشار برق، اختصاص نیافتن حق آلایندگی معدن گل‌گهر برای نی‌ریز، احداث نشدن تصفیه‌خانه فاضلاب، نیاز به تکمیل بزرگراه نی‌ریز - سیرجان، نیاز به تکمیل بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی از جمله احداث پانسیونها، کمبود آمبولانس و...، نیاز به شبانه‌روزی کردن درمانگاه بیمارستان قدیم، لزوم تأمین اعتبار جهت مسیر بنه‌کلاغی - حاجی‌آباد و بندرعباس، تأمین اعتبار جهت تکمیل گردنه نقاره‌خانه، آبرسانی از خلیج فارس به نی‌ریز، تأمین اعتبار برای ساخت پایگاه جاده‌ای هلال‌احمر نی‌ریز - بختگان و بهسازی و توسعه محور نی‌ریز - بختگان را برشمرد.

فولاد نی‌ریز وارد بازار‌های جهانی می‌شود
مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز، این طرح را یکی از هفت طرح استانی دولتی عنوان کرد که ۱۶ سال زمان برده تا به فرایند تکمیل شدن برسد.

محسن مصطفی‌پور اظهار داشت: «از ابتدا تا امروز قرار بوده کارخانه تولید آهن اسفنجی و مجتمع فولاد در قالب کارخانه فولادسازی تکمیل شود. تا سال ۱۴۰۰ یک واحد از مجتمع به بهره‌برداری رسیده بود؛ اما در دو سال اخیر، این کارخانه تکمیل شد و تا پایان پاییز امسال، محصول نهایی تولید و از نی‌ریز وارد بازار‌های داخلی و جهانی می‌شود.»

وی افزود: «با همین توسعه در فرایند تکمیل پروژه و راه‌اندازی کارخانه، بیش از ۱۴۰۰ فرصت شغلی جدید در منطقه ایجاد شد و در ادامه این فعالیتها، موضوع انتقال آب خلیج فارس به منطقه نی‌ریز و استان فارس و توسعه صنعت صورت خواهد گرفت.»

مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز با بیان این که یک واحد یک میلیون تنی فولاد به ظرفیت تولید کشور اضافه خواهد شد، عنوان داشت: «این افزایش تولید، ما را به رده‌بندی تولید فولاد کشور در راستای تحقق چشم‌انداز ۱۴۰۴ و تولید ۵۵ میلیون تن فولاد کشور می‌رساند و جایگاه ایران را در رنکینگ جهانی ارتقا می‌دهد.» 

مصطفی‌پور با اشاره به اقدامات فرهنگی و اجتماعی مجتمع فولاد غدیر گفت: «علاوه بر اشتغال‌زایی به عنوان رسالت اصلی ما، اقدامات بسیار خوبی توسط مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در منطقه صورت گرفته است؛ از جمله تأمین آب بخش‌های بزرگی از قطرویه و نیز یکی از مهمترین، اصلی‌ترین و ماندگار‌ترین این اقدامات، احداث مجتمع آموزشی فرهنگی ورزشی مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز که بزرگترین پروژه استان خواهد بود.»

وی در پایان یک درخواست از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور مطرح کرد و اظهار داشت: «همکاران من و زحمتکشان حوزه صنعت، روزانه از مسیری تردد می‌کنند که بسیار پرخطر است و امروز گره این مشکل، به دستان شما باز می‌شود. بخشی از جاده نی‌ریز - سیرجان هنوز دوبانده نشده که با توجه به تردد کامیون‌ها و وسایل نقلیه سنگین، بسیار خطرناک است. اگر ممکن است، مابقی بودجه لازم هم اختصاص پیدا کند تا ادامه مسیر دو بانده شود.»

دست سنگ‌اندازان مسیر تولید را کوتاه کنید
در ادامه، حجت‌الاسلام فال‌اسیری از معاون رئیس جمهور خواست تا دست مسئولانی که سنگ جلوی پای کارآفرینان می‌اندازند، قطع کند.

وی ضمن اشاره به پتانسیل بالقوه شهرستان در همه زمینه‌ها، عنوان داشت: «در این شهرستان جای کار زیادی وجود دارد؛ اشتغال، رفع محدودیت تولید و... همه این‌ها با مشارکت مردم انجام‌پذیر است. ما فقط از دولت می‌خواهیم که حمایت کند و دست کسانی را‌که سنگ جلوی پای کارآفرینان می‌اندازند، کوتاه نماید.»

در ادامه جلسه، نمایندگان اقشار مختلف مردم صحبت کردند:

محمدجواد نصیرزاده نماینده نخبگان:
- فرهنگ بودجه می‌خواهد و ما برای هر شب شعر و تئاتر، باید دستمان را جلوی این و آن دراز کنیم.  
- دولت، دولت عدالت محور است؛ اما باید همان نگاهی که به دریاچه اورمیه دارد، به دریاچه بختگان هم داشته باشد. متأسفانه این طور نیست؛ نه در بودجه و نه در تبلیغات.

فتاح‌پور نماینده کشاورزان:
حمایت از بخش کشاورزی و آبخیزداری کم است.  
تراکتور‌های باغی حدود صد میلیون تومان افزایش قیمت داشته است.
- افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی و عدم تأمین و توزیع به موقع، به این قشر فشار می‌آورد.
-  مبلغ در نظر گرفته شده برای امهال وام‌های کشاورزی کافی نیست.
- حدود سی طرح نیمه تمام در بخش کشاورزی داریم که خیلی از آن‌ها پیشرفت بیش از پنجاه درصدی دارند و نیازمند تسهیلات هستند.
- کشاورزان به انتقال آب اسلام‌آباد امید دارند که نیازمند همکاری منابع آب است.

 مظفری نماینده ورزشکاران:
 - ۵ هزار ورزشکار بیمه شده داریم.
- اداره ورزش و جوانان ساختمان اداری مناسبی ندارد و چند سوله است که در خور شأن آن نیست.
- به مشکل زمین چمن مصنوعی توجه شود.
- یک خوابگاه ورزشی نداریم که بتوانیم میزبانی مسابقات استانی و کشوری را برگزار کنیم.

 یزدانی نماینده ایثارگران:
- جامعه ایثارگری شهرستان نی‌ریز، ۵ هزار نفر رزمنده، ۱۵۰۰ جانباز، ۵۰ آزاده، ۵۰۰ شهید دارد که ۳۰ نفر از آن‌ها شهید جاویدالاثر هستند.
- بیمارستان نیازمند بخش اعصاب و روان است و مجروحان اعصاب و روان، جایی ندارند.
- به موضوع اشتغال جانبازان و رزمندگان توجه شود؛ در بخش خصوصی خلأ قانونی داریم.
- درمانگاه شبانه‌روزی شهدای گردان کمیل که خیرین برای آن بیش از هزار متر زمین اهدا کرده‌اند، از زمان ریاست جمهوری احمدی‌نژاد پیگیری نشده است.

 عباسی نماینده کارگران:
- ۶۰۰ کارگر در نوبت بیمه داریم.  
- حال جامعه خوب نیست؛ در سال ۹۹ حدود ۳۰۰ درصد تورم داشتیم و کارگران تحت فشارند.

 صادقی نماینده سیمان خاکستری:
- شرکت گاز اعلام کرده سیمان خاکستری باید قدر‌السهم گاز را بپردازد. اما مبلغ خیلی بالا بود و نتوانستیم. با توجه به ایجاد اشتغال و سهم مردم در این کارخانه و با توجه به این که ماهیانه بین ۹ تا ۱۲ میلیارد تومان گازب‌ها پرداخت می‌کنیم، ما را از پرداخت قدرالسهم گاز معاف کنید.  

 رنجبر نماینده هنرمندان:
 - مهمترین مشکل ما در زمینه فرهنگ، نبود فرهنگسرا است.
- سالن اجتماعات مناسبی نداریم و سقف آمفی‌تئاتر هم مشکل دارد.  
- چرا بخشی از بودجه‌های تخصیص یافته توسط وزارتخانه، در استان ذوب می‌شود و تعدیل پیدا می‌کند؟
- بودجه‌های فرهنگی اولین چیزی است که حذف می‌شود؛ چرا که همان موقع خودش را نشان نمی‌دهد و ۵ سال بعد نشان می‌دهد.  
- مشکلات امروز، نتیجه حذف بودجه‌های فرهنگی ۵ سال پیش است.

صادق، نماینده بانوان:
- برای مسائل و مشکلاتی که در این جلسه مطرح شد و قول‌هایی که به ما دادند، زمان تعیین شود تا در آینده بتوانیم پیگیری کنیم.  
- مشکلات بهداشت و درمان اینجا مطرح نشد؛ از جمله مشکل نصب دستگاه ام‌آرآی، نبود دستگاه آندوسکوپی، کلونوسکوپی، راه‌اندازی دندان‌پزشکی تحت بیهوشی در بیمارستان برای معلولان و کودکان و مشکل کمبود پزشک در بیمارستان و درمانگاه کمیل (بیمارستان قدیم).
- نیازمند سالن فرهنگی و ورزشی مخصوص بانوان هستیم.

آب خلیج فارس به نی‌ریز می‌رسد

لزوم توجه به خط آهن شیراز - گل‌گهر و پروژه آبخیزداری اسلام‌آباد
در ادامه جلسه، ️نماینده مجلس عنوان داشت: «خط ریلی راه‌آهن شیراز - گل‌گهر سال‌ها است آغاز شده و برخی قطعات تا ۸۰ درصد پیشرفت داشته است. اما باتوجه به تخصیص نیافتن اعتبار کافی و رها شدن پروژه، در حال از بین رفتن است؛ این یعنی زیان دوباره به بیت‌المال. ما در دو سه سال گذشته پیگیر موضوع بودیم. روز‌هایی با اعتقاد به بحث تهاتر نفت و تخصیص ارقام زیادی برای ادامه ساخت راه‌آهن توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، دفع وقت شد و بعد هم وزیر نفت با فروش نفت به شکل تهاتری و بازار چندگانه مخالفت کرد که این موضوع از دستورکار خارج شد. اما امروز قطعاتی از این راه‌آهن که یک شریان حیاتی در کشور از شرق به غرب و مرکز کشور برای حمل بار و مسافر است، باقی مانده است.»

فرهاد طهماسبی همچنین در خصوص دریاچه بختگان عنوان داشت: «امیدواریم در این سفر بودجه برای نجات دریاچه بختگان اختصاص یابد و این انتظار همه مردم سه شهرستان حوزه انتخابیه است.»

️از دیگر موارد مورد اشاره طهماسبی، گردنه چاه سبز نی‌ریز به سیرجان بود که فارس را به کرمان متصل می‌کند و سال‌ها است در حال ساخت است؛ اما با کمبود بودجه روبرو است. وی گفت: «باتوجه به استراتژیک بودن جاده، خواهش من این است که بودجه‌ای برای تکمیل این پروژه مهم تخصیص یابد و البته مجوز‌های لازم هم در این خصوص گرفته شده است.»

نماینده مجلس همچنین به پروژه پل روگذر ورودی شهر نی‌ریز اشاره کرد و خواستار تخصیص اعتبار برای تکمیل آن شد.

طهماسبی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «پروژه فاضلاب نی‌ریز توسط بانک توسعه اسلامی انجام شده، ولی در زمینه تصفیه‌خانه هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.»

نماینده مجلس خواستار ️اختصاص بودجه لازم در زمینه کشاورزی برای کنترل سیلاب و موضوعات مربوط به آبخیزداری به ویژه در حوزه اسلام‌آباد شد و گفت: «استاندار روی موضوع آبخیزداری و آبخوان‌داری تأکید دارد و موضوع کنترل سیلاب در شهرستان نی‌ریز به ویژه در منطقه اسلام‌آباد، نیاز به تخصیص مبلغی از اعتبارات ملی جهت کمک به آب شرب شهر نی‌ریز، آب کشاورزی و کشت‌های گلخانه‌ای دارد که درخواست کشاورزان است.»

طهماسبی در پایان، ضمن تأکید بر دریافت حقوق دولتی معادن شهرستان به نفع مردم، گفت: «تاکنون حقوقی در این خصوص به این شهرستان اختصاص پیدا نکرده و انتظار می‌رود شما نسبت به این اعتبارات نظارت داشته باشید تا این مبلغ سالانه به شهرستان پرداخت شود.»

زارعیان مدیر مهندسی و اجرایی گاز استان فارس، در ادامه جلسه اظهار داشت: «پروژه عظیم است؛ چون سال‌ها در منطقه شرق استان شاهد افت فشار و محدودیت صنایع بودیم و اگر این مسئله حل نمی‌شد، سال‌ها باقی می‌ماند. ما زیرساخت انرژی را به عنوان محور توسعه و امید در این منطقه و شهرستان‌های اطراف فراهم کرده‌ایم تا با ایجاد کارخانه‌های جدید، شاهد رشد اشتغال و تولید باشیم.»

آبرسانی، مسکن و بهداشت و درمان در اولویت دولت
در پایان جلسه، معاون رئیس‌جمهور عنوان داشت: «ما مطالبات و نیازمندی‌های زیادی در همه نقاط کشور داریم. اما محدودیت‌هایی در منابع کشور وجود دارد که باعث می‌شود نتوانیم به همه نیاز‌ها به سرعت پاسخ دهیم. همه تلاش ما این است که تناسبی با نیاز‌ها و منابع برقرار کنیم که فلسفه تنظیم بودجه هم همین است.»

داود منظور گفت: «از نظر ما در دولت، اولویت‌های اصلی برمی‌گردد به زیرساخت‌های اولیه که زندگی را بر مردم آسان می‌کند. بخش بزرگی از بودجه سالانه کشور صرف تأمین آب مطمئن و مهار آب به‌ویژه در شرایط خشکسالی می‌شود. این‌ها در اولویت دولت در حال انجام است.»

رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: «بعد از آب شرب، تأمین آب کشاورزی و صنعت و حق‌آبه‌های زیست محیطی در اولویت است. هیچ کس فکر نمی‌کرد زمانی بختگان یا دریاچه اورمیه دچار خشکی شود؛ اما حال همه باید تلاش کنیم که این شرایط شکننده را بهبود بخشیم.»

منظور گفت: «ما طرح‌های بزرگ آبرسانی را در دستور کار داریم؛ مثل طرح بزرگ آبرسانی که آب را از دریای عمان به مناطق مختلف کشور انتقال می‌دهیم. این طرح بسیار طرح عظیمی است که شما هم از برکات این خط انتقال بهره‌مند خواهید شد. مسئله بعدی مسکن است و من اعتقاد دارم باید برای همه سرپناه مناسبی تأمین شود. وعده یک میلیون مسکن در سال را رئیس‌جمهور داد و الان هم تحقق پیدا کرده و در حال پیگیری است. وقتی مسکن رونق پیدا کند، صنایع دیگر هم رونق پیدا می‌کند و جان می‌گیرد. یکی از مؤلفه‌های تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی در برنامه هفتم، همین است که مسکن را به عنوان محرک و موتور رشد اقتصادی تثبیت کنیم. اولویت بعدی ما سلامت و درمان است که تکمیل بیمارستان‌ها را در دستور کار داریم. کار خوبی که انجام شده، اختصاص یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده صرفاً برای بخش درمان و بهداشت است.»

وی افزود: «اولویت دولت طرح‌های نیمه‌تمام است و برای شروع طرح‌های جدید با احتیاط عمل می‌کنیم؛ آن هم وقتی که چهار‌صد هزار ترلیون طرح‌های نیمه‌تمام داریم.»

منظور گفت: «بختگان نیاز به طراحی دارد و این نیست که مشکل را بتوانیم به سادگی حل کنیم. تلاش می‌کنیم بتوانیم برای این موضوع پیچیده راه‌حلی پیدا کنیم. برای مهلت بیشتر به وام‌های کشاورزی نیز برنامه‌ریزی می‌کنیم. در مورد سالن اداری اداره ورزش و جوانان، تا آنجا که بودجه اجازه دهد، در بودجه امسال و سال آینده پیش‌بینی می‌کنیم. برای ساختمان اجتماعات نیز یک طراحی کنید تا برای هر شهر یک سالن در خور شأن آن داشته باشیم.»

امید برای برخورداری از حق معادن
معاون رئیس جمهور از وزارت دفاع و هلدینگ غدیر جهت انجام سرمایه‌گذاری بزرگ در منطقه تشکر کرد و اظهار داشت: «این کار هم ایجاد اشتغال و هم ارزش افزوده در استان ایجاد و هم این که در سطح ملی، پروژه‌های فولادی کشور را تکمیل می‌کند. ما باید معادنمان را بهره‌برداری و تبدیل‌سازی و زنجیره محصولات معدنی را تکمیل کنیم. ما در برنامه هفتم پیش‌بینی کردیم که صرفاً به محصول مرحله اول که محصول پایه است، بسنده نکنیم. این محصول پایه باید تبدیل شود به محصول میانی، محصول میانی باید تبدیل به محصول نهایی شود و محصول نهایی برود در زنجیره ارزش صنعت کشور و به عنوان نهاده استفاده شود؛ هم در بخش پتروشیمی و هم در بخش صنایع معدنی.»

منظور افزود: «بهره‌برداری از معادن باید کاملاً ضابطه‌مند و با رعایت استاندارد‌های زیست محیطی انجام شود. البته ما اعتقاد داریم همان طور که در قانون پیش‌بینی شده، بخشی از درآمد معادن و حقوق مالکان دولتی که ما از معادن دریافت می‌کنیم، به خود محل بهره‌برداری معدن برگردد. الآن درآمد‌هایی که ما از بخش معدن دریافت می‌کنیم، در حد قانونی خود نیست. ما باید متناسب با ارزش محصولات معدنی برداشت شده، حق مالکانه دریافت کنیم. این حق مالکانه، بخشی کمک می‌کند به منابع مالی دولت و درصدی هم باید صرف توسعه و عمران در همان محل معدن شود. الآن با توجه به این که میزان بهره‌برداری‌ها و برداشت‌ها به خوبی ضبط و اندازه‌گیری نمی‌شود، به دنبال این هستیم که در کنار معادن، بارنامه‌های الکترونیکی صادر و اندازه‌گیری به صورت دقیق انجام شود تا بتوانیم حقوق مردم و دولت را در کنار حقوق سرمایه‌گذار صیانت کنیم.»

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها