چندی است که دیگر مثل قبل خبری از شبکه بهداشت و بخش درمان منتشر نمیشود و انگار خواب زمستانی، آنجا را در بر گرفته است.
این رکود خبری، با تغییر و تحول در ریاست شبکه بهداشت به عنوان مهمترین بخش درمانی شهرستان که با جان مردم سر و کار دارد آغاز شد.
۲۰ خرداد ماه بود که به طور غیرمنتظره و تنها چند روز پس از افتتاح درمانگاه بیمارستان قدیم، دکتر آلداود از ریاست شبکه بهداشت و درمان شهرستان نیریز برکنار شد؛ اتفاقی که انتقادهای زیادی را برانگیخت و سخن بسیاری از منتقدان این بود که این برکناری در زمان مناسبی رخ نداد.
تنها ده روز پس از این رویداد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز حکم ریاست شبکه بهداشت نیریز را به نام آقای دکتر محمدهادی اقبال زد که تا پیش از آن، کسی ایشان را نمیشناخت و تجربه مدیریتی چندانی نداشت.
این مسئله جای نگرانی و سؤالات بسیاری را درباره آینده بهداشت و درمان نیریز در ذهنها بر جای گذاشت و زمانی قوت گرفت که دکتر اقبال، همزمان به عنوان رئیس بیمارستان شهدای سلامت نیز منصوب شد.
اگر از انتقاداتی که بر دکتر آلداود و روشهای مدیریتی ایشان وارد بود بگذریم، باید بپذیریم مسئولی برداشته شد که به گفته دستاندرکاران حوزه سلامت، در این وضعیت بیپولی و امکانات کم، خوب کار میکرد.
او در مهرماه سال ۱۳۹۷ به ریاست شبکه بهداشت نیریز منصوب و مدتی بعد از آن، با همهگیری بیماری کرونا مواجه شد.
در شرایطی که کمبود امکانات و اطلاعات کافی برای مقابله با این بیماری موج میزد، آلداود توانست با تلاش زیاد و ارتباط مستمر با رسانه، مرگ و میر ناشی از کرونا را کاهش دهد.
او همچنین با رایزنی فعال، متخصصان زیادی را به نیریز آورد که تا پیش از این، شهرستان ما با کمبود روبرو بود.
هنوز دغدغه کرونا به پایان نرسیده بود که دکتر آلداود با چالش بزرگ جابهجایی بیمارستان مواجه شد و این دوره سخت را هم پشت سر گذاشت.
در ادامه و پس از پیگیری و رایزنی فراوان، یک دستگاه امآرآی به بیمارستان نیریز تعلق گرفت و درمانگاه قدیم نیریز که آلداود در صدد ۲۴ ساعته کردن آن نیز بود، افتتاح شد.
رئیس جدید، همزمان به عنوان رئیس شبکه بهداشت و بیمارستان شهدای سلامت منصوب شد؛ در حالی که نباید در آغاز کار مسئولیت ایشان این قدر سنگین میشد.
همین مسئله باعث شد که او بعد از گذشت کمتر از سه ماه استعفا دهد و شبکه بهداشت و درمان راکد شود.
دکتر اقبال به همین دلیل پاسخگوی خبرنگاران و مردم درباره مسائل و مشکلات این حوزه نیست و میگوید تا وضعیت استعفایش مشخص نشود، هیچ پاسخی ارائه نمیدهد.
مسئول اصلی این وضعیت کسانی هستند که نباید شتابزده عمل میکردند و با عجله مسئولی منصوب میکردند که به نظر میرسد در این گیر و دار قربانی شده باشد.
حال خطاب ما به مسئولان بهویژه رئیس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندار، نماینده مجلس و امام جمعه است که چه کسی پاسخگوی کمبود متخصصان، عدم نصب و راهاندازی دستگاه امآرآی، ۲۴ ساعته نشدن درمانگاه بیمارستان قدیم و دیگر مشکلات حوزه درمان شهرستان خواهد بود؟
امید که هر چه زودتر به این وضعیت رسیدگی شود و شبکه بهداشت و درمان از این بلاتکلیفی بیرون بیاید.