کروسان، یک نان محبوب و خوشمزه است که به راحتی میتوانید آن را در خانه هم تهیه کنید و برای تغذیه دانشآموز مناسب است.
مواد لازم:
آرد: ۲پیمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
شیر ولرم: دو سوم پیمانه
شکر: یک چهارم پیمانه
نمک: یک دوم قاشق چایخوری
خمیر مایه: ۱.۵ قاشق چایخوری
کره: ۲۰و۹۰گرم
مواد رومال:
۱ عدد تخم مرغ و کمی زعفران
شیوه پخت:
همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشند.
تخم مرغ، شیر، شکر، نمک و خمیر مایه را با هم مخلوط و کمکم آرد را اضافه کنید تا جایی که خمیر کمی چسبندگی داشته باشد.
آن را به مدت ۸ دقیقه ورز دهید.
سپس ۲۰ گرم کره را اضافه کنید و باز هم به مدت ۱۰دقیقه ورز دهید.
پس از ۲۰ دقیقه استراحت، خمیر را به ۹ چونه ۶۰ گرمی تقسیم کنید و روی آن را بپوشانید و دوباره ۱۵ دقیقه استراحت بدهید.
روی سطح آردپاشی شده هر چونه را به قطر ۲۰ سانتی متر پهن کنید و در بشقابی که آردپاشی کردهاید قرار دهید.
روی آن و مخصوصاً کنارهها را کره بزنید و لایه بعدی را قرار دهید.
همین کار را تکرار کنید تا ۹ لایه تمام شود.
لایه رویی نیاز به کره ندارد.
روی لایهها سفلون بکشید و ۱۵ دقیقه در فریزر و سپس نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
حالا روی سطح آردپاشی شده بگذارید و دوباره خمیر را با وردنه پهن کنید تا به قطر ۴۵ سانتیمتر برسد.
مواظب باشید کرهها بیرون نزند. دایره به دست آمده را به ۱۲ قسمت تقسیم کرده و در قسمت انتهای هر برش مقداری شکلات چیپسی قرار دهید و رول کنید.
رولها را در قالب گذاشته و روی آن را بپوشانید و یک ساعت و نیم استراحت دهید تا حجیم شود.
با برس مواد رومال را روی کروسانها کشیده و در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید.
نکته:
برای لطافت بیشتر خمیر میتوانید از ۱ قاشق چایخوری بهبود دهنده یا شیر خشک استفاده کنید.