مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز گفت: استان فارس نخستین تولید کننده انجیر در ایران است و شهرستان نیریز یکی از قطبهای تولید کننده انجیر استان میباشد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز، علیرضا بصیری ضمن بیان این مطلب، از شروع برداشت انجیر نیریز خبر داد و گفت: همهساله از اوایل مردادماه عملیات برداشت این محصول در باغهای دیم شهرستان شروع میشود و تا نیمه مهرماه ادامه مییابد.
وی با اشاره به این که انجیرستانهای دیم نیریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول در جهان دارای جایگاه ویژهای است، ابرازکرد: نزدیک به ۵ هزار هکتار از اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که ۴ هزار هکتار آن مثمر است و به دو صورتتر (تازه خوری) و خشک به بازار عرضه میشود. میران تولید نیز بیش از ۲۴۰۰ تن است.
به گفته بصیری، با توجه به کاهش بارندگیهای سال زراعی جاری و خشکسالی اخیر، پیشبینی میشود با کاهش ۴۰ درصدی محصول مواجه باشیم که در مجموع، میزان محصول تولیدی نسبت به سال گذشته که کاهش ۷۰ درصدی داشت، افزایش داشته است و میزان خسارت دقیق در حال بررسی است.
وی تأکید کرد: عواملی، چون طغیان آفت کنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش بادهای شدید و ایجاد اختلال در فعالیت زنبورهای گردهافشان، در عملکرد نهایی محصول تأثیرگذار است.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به این که انجیر نیریز به کشورهای هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر میشود، تصریح کرد: نبود سرمایهگذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعث شده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بسته بندی مناسب از منطقه خارج شود.
خسارت بیش از هزار میلیارد تومان به انجیرستان استهبان
در همین حال، مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: انجیرستانهای این شهرستان بر اثر گرمای بیسابقه متحمل خسارت شدهاند که ارزش آن ۱۳۰۹ میلیارد تومان برآورد میشود.
مهدی اعیانمنش بیان کرد: انجیرستانهای این شهرستان بر اثر گرمای بیسابقه اواخر تیرماه و اوایل مردادماه، ۳۰ تا ۴۰ درصد متحمل خسارت شدهاند که ارزش آن ۱۳۰۹ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: سوختگی حاشیه برگها، زردی، ریزش برگها، خشکیدگی سرشاخهها، نارس ماندن میوهها و در نهایت کاهش کیفیت و کمیت محصول، از جمله خسارتهای وارده است.
این مقام مسئول از ساخت سایبان بهعنوان یک راهکار مهم برای جلوگیری از خسارت گرمازدگی و آفتاب سوختگی در باغهای انجیر یاد کرد و افزود: این اقدام میتواند موجب کاهش دما تا حدود ۷ درجه سانتیگراد شود و با حفظ رطوبت و کاهش خسارت آفات، کیفیت و کمیت محصول را بهبود بخشد.
وی اضافه کرد: کشاورزان و باغداران باید هر ساله با پیشبینی حوادث غیرمترقبه، نسبت به خرید پوشش بیمه محصولات کشاورزی خود اقدام کنند؛ زیرا تنها نهاد جبران کننده خسارتهای بخش کشاورزی، صندوق بیمه این محصولات است.
عکس: نسرین دادگر