تعداد بازدید: ۴۴۶
کد خبر: ۱۶۹۹۱
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۰ - 2023 10 June
برگ انگور (برگ مو) که در غذا‌های مختلف مورد بهره قرار می‌گیرد، به صورت تازه از درخت انگور چیده و با مخلوطی از گوشت، برنج و انواع ادویه‌ها پر می‌شود (دلمه مو).

 ترکیب حاصل، در نهایت آب‌پز یا بخار‌پز شده و بدین ترتیب برگ انگور پر شده، به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا در نقاط مختلف سرو می‌شود.

برگ‌های انگور متوسط تا بزرگ، قلبی شکل و دارای لبه‌های متعدد هستند. برگ‌ها ظاهری صاف دارند و در الگویی متناوب با لبه‌های دندانه‌دار و نوک‌تیز در هر لوب رشد می‌کنند. صد‌ها سال است که از برگ انگور برای تهیه غذا‌های مدیترانه‌ای استفاده می‌شود و مشخص شده که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوع است. برای نمونه، برگ انگور قرمز به بهبود شرایط مرتبط با گردش خون ضعیف مانند واریس و علائم مربوط به آن کمک می‌کند. همچنین برای درمان اسهال، سندرم خستگی مزمن، خونریزی و تسکین زخم نیز کاربرد دارد.

محتوای تغذیه‌ای برگ انگور
برگ‌های انگور حاوی مقدار زیادی آهن هستند که نقش مهمی در تشکیل هموگلوبین در گلبول‌های قرمز خون دارد. برگ این درخت همچنین سطوح بالایی از ویتامین C را در خود جای داده که جذب مواد معدنی همچون آهن را افزایش می‌دهد و در صورت مصرف منظم، خطر کم‌خونی را به حداقل می‌رساند.

برگ انگور در واقع یک ماده غذایی است که به دلیل در اختیار داشتن ویتامین A، از تندرستی چشم محافظت می‌کند. از طرفی دیگر اگر به طور منظم خورده شود، به لطف روی موجود در ترکیب خود، از تندرستی روده‌ها نیز محافظت می‌کند. برگ درخت انگور که جایگاه مهمی در درمان آفت‌های دهانی دارد، در رفع بوی بد دهان نیز مؤثر واقع شده است. اگر به طور روزانه اقدام به خوردن آن کنیم، کاهش وزن خود را با برگ انگور تضمین خواهیم کرد.

آهن نقش مهمی در تشکیل هموگلوبین در گلبول‌های قرمز دارد. اگر این اثر توسط ویتامین C پشتیبانی شود که به جذب آهن نیز کمک می‌کند، در پیشگیری از کم خونی مفید است. برگ انگور حاوی ماده معدنی روی است که می‌تواند از مخاط روده محافظت و آن را ترمیم کند.

به این ترتیب، در صورت اسهال و آسیب مخاطی، به بهبود سریع روده یاری خواهد رساند. برگ انگور همچنین به تسکین سردرد کمک می‌کند. به منظور بهره‌مندی از این خواص، می‌توان چند برگ درخت انگور را به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوشاند و آن را نوشید.

مواد مغذی اصلی برگ انگور شامل موارد زیر هستند:
- ویتامین آ (۲۷.۵۷ درصد)
- منگنز (۱۷.۳۹ درصد)
- ویتامین کا (۱۲.۶۷ درصد)
- مس (۶.۴۴ درصد)
- کلسیم (۵.۱۰ درصد)
- آهن (۴.۶۳ درصد)

در ادامه، نگاهی دقیقتر به برخی از خواص ارزشمند برگ انگور خواهیم داشت:

کاهش التهاب، کنترل سطح گلوکز خون، بهبود هضم، پیشگیری از یبوست، محافظت از مخاط روده، پیشگیری از کم‌خونی، تقویت ایمنی، پیشگیری از سرطان، سلامت مفاصل، قلب سالم، استخوان‌های قوی، سلامت دندانها، رفع گرفتگی عضلات، تشکیل کلاژن، پوست سالم، سلامت سیستم عصبی، بهبود عملکرد شناختی.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها