برداشت میوههای تابستانه در نیریز آغاز شده است. از زردآلو گرفته تا گوجه سبز و فلفل دلمهای.
در این بین انجیرکاران هم روزهای پرکاری را پشت سر میگذارند و بَر دهی درختان انجیر آغاز شده است.
انغوزهکاران در حال برداشت هستند و جوهای نیریز در حال درو...
صادرات ۸۵ تن فلفل دلمهای نیریز
صادرات ۸۵ تن فلفل دلمهای از نیریز به خارج از کشور آغاز شد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز از تولید ۹۵ تن فلفل دلمه رنگی از سطح ۹۵۰۰ مترمربع گلخانههای شهرستان خبر داد.
علیرضا بصیری گفت: با توجه به بازارپسندی و محبوبیت فلفل دلمهای گلخانهای، ۹۰ درصد محصول تولیدی (۸۵.۵ تن)، درجه یک بوده که به کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه صادر و بقیه در شهرستان مصرف میشود.
وی هدف از توسعه گلخانهها را کاهش مصرف آب و انرژی دانست و تصریحکرد: مصرف آب برای این محصول در گلخانه نسبت به کشت در فضای باز ۷۰ درصد کاهش داشته است.
از ارقام عمده فلفل دلمهای رنگی میتوان به ماسیلیا، نیروین و HZ اسپانیا اشاره نمود.
پیشبینی برداشت ۲۸۰۰ تن زردآلو
مدیر جهاد کشاورزی نیریز از آغاز برداشت زردآلو در باغهای این شهرستان خبر داد.
علیرضا بصیری گفت: برداشت این محصول در شهرستان نیریز از نیمه دوم اردیبهشتماه شروع شده و تا نیمه خردادماه ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: سطح زیر کشت این محصول در شهرستان که عمدتاً در بخش پشتکوه میباشد؛ ۲۸۰ هکتار است و پیشبینی میشود امسال شاهد تولید ۲۸۰۰ تن انواع زردآلو باشیم.
بصیری با بیان اینکه فلکهای، تخم گردی، شدو، خیاری و محلی از ارقام کشت شده این محصول در نیریز به شمار میآید؛ افزود: زردآلوی تولیدی این شهرستان به دلیل شرایط جوی منطقه از رنگ و طعم خاصی برخوردار و مورد توجه خریداران است.
برداشت گوجهسبز از ۶ هکتار باغ
برداشت گوجهسبز از سطح ۶ هکتار باغ در شهرستان شروع شده است و پیشبینی میشود؛ امسال تا پایان خردادماه حدود ۱۵ تن محصول، برداشت و روانه بازار شود.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان نیریز با بیان اینکه برغانی، رقم درختان گوجه سبز است افزود: غالب گوجه سبزهای شهرستان در بخش پشتکوه تولید و به صورت تازهخوری به بازار عرضه میشود.
بصیری تصریح کرد: گوجهسبز به آلوی وحشی سبز رنگ معروف است؛ این میوه دارای مقدار زیادی از پروتئین، چربی (روغن)، انواع کربوهیدراتها و نمکهای معدنی است و اسیدهای ارگانیک سبز آن شامل اسید سیتریک، اسید مالیک، تانیک، اسیدبنزوئیک و اسید تاتاریک میباشد و طرفداران زیادی به ویژه در بین کودکان و نوجوانان دارد.
آغاز عملیات گردهافشانی درختان انجیر دیم
بردهی انجیرستانهای این شهرستان در سطحی بالغ بر ۵۰۰۰ هکتار از دهه سوم اردیبهشتماه شروع شده و تا تیرماه ادامه دارد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز با اشاره به اینکه نیریز یکی از قطبهای تولید انجیر استان و کشور است؛ تصریحکرد: ارقام گرده افشان موجود، دانه سفید، قاسمی (پوزدنبالی)، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، دانهسبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعل سربسته و مهارلویی است که رقمهای بَر انجیر استفاده شده در نیریز بیشتر قاسمی و دانه سفید است و از شهرهای همجوار، چون ایج و استهبان تأمین میشود.
او ابراز کرد: بَری قابل استفاده و مفید است که زنبورگرده افشان (بلاستوفاگا) کافی و گرده مناسب برای تلقیح میوههای خوراکی داشته باشد؛ زرد، زیادرس و در هنگام لمسکردن سرد (سردخانهای) نبوده و فاقد آفت زنبور نارنجی رنگ ترومیده باشد.
بصیری همچنین تأکیدکرد: در زمان گرده افشانی انجیر، باید دقت شود میوهی بَر آسیب نبیند و کمترین فشار به آن وارد شده تا تلفات زنبور آن کم و در نتیجه با افزایش طول عمر آن فرصت و تعداد دفعات خروج زنبورها بیشتر شود.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، قوطیهای کاغذی جایگزین مناسبی برای قوطیهای فلزی هستند و دمای مناسب گرده افشانی ۱۷ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است؛ در اوج گرما از بردهی باید خودداری شود و اگر دما به ۳۶ درجه سانتیگراد برسد طول عمر زنبور به یک ساعت کاهش خواهد یافت.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز در پایان افزود: میوههای درخت برانجیر غیر خوراکی و دارای گلهای نر و ماده هستند؛ درخت گرده افشان در سال، معمولاً سه محصول پاییزه، زمستانه و بهاره تولید میکند که زنبورهای میوه بهاره از آن خارج شده و به دنبال محصول پاییزه برای تخمگذاری میگردند که به طور ناخواسته وارد میوه انجیرخوراکی شده و عمل گرده افشانی را انجام میدهند.