تعداد بازدید: ۱۱۵
کد خبر: ۱۶۹۳۴
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۲ - 2023 03 June

برخی والدین تصور می‌کنند کودکان به افسردگی مبتلا نمی‌شوند و به همین دلیل نشانه‌های آن را جدی نمی‌گیرند. در حالی که این بیماری ممکن است کودکان را هم درگیر کند. افسردگی در کودکان نشانه‌های متفاوتی دارد که با آگاهی از این نشانه‌ها، می‌توان از بروز مشکلات بیشتر پیشگیری کرد. اگر بیشتر از دو هفته این نشانه‌های هشداردهنده را در کودک دیدید، باید از یک مشاور متخصص کودکان مشورت بگیرید.

۱- کابوس‌های شبانه
آیا کودک برخی شب‌ها از خواب می‌پرد و با پریشانی به سمت اتاق خواب شما می‌آید؟ آیا از خواب‌های ترسناک و کابوس‌های شبانه آشفته شده است؟ این کابوس‌های تکراری و پی‌در‌پی یکی از نشانه‌های وجود اندوه در کودکان است.

۲- علاقه نداشتن به فعالیت‌های قبلی
برای نمونه کودک از مشارکت در آشپزی یا کلاس هنری یا باغبانی لذت می‌برده، و به تازگی متوجه عدم علاقه و شوق او نسبت به این کار‌ها شده‌اید.

۳- شکایت از برخی درد‌های مزمن
ممکن است کودک از درد‌های مستمر مانند دل‌درد یا سردرد شکایت کند. این درد‌ها ممکن است شامل هر نوع درد مزمن بدنی دیگر مانند درد پهلو‌ها یا پا‌ها شود. این درد‌ها معمولاً هیچ علت طبی و پزشکی ندارد.

۴- تغییر خُلق و خو
ممکن است احساس کنید خلق و خوی کودک به‌طور مشخص تغییر کرده. 

۵- افت و پیشرفت نکردن در یادگیری
کودک در مهد کودک یا دیگر مراکز آموزشی، هیچ پیشرفت چشم‌گیری ندارد و حتی دچار افت یادگیری و تحصیلی می‌شود.

۶- انزواطلبی
کودک به احتمال زیاد از ارتباط اجتماعی و دوستی با همسالان خود و یا بزرگ‌تر‌ها دوری می‌کند و اغلب دوست دارد تنها و دور از دیگران قرار بگیرد.

۷- تحریک‌پذیری زیاد
تحریک‌پذیری یکی از مهم‌ترین نشانه‌های وجود افسردگی در کودکان است. تحریک‌پذیری به این معناست که کودک با کوچک‌ترین اتفاقی، ناگهان به هم می‌ریزد و یا با کمترین اشاره‌ای شروع به گریه یا جیغ و فریاد می‌کند.

۸- ترس بسیار شدید از مرگ خود یا عزیزان
یکی دیگر از نشانه‌های افسردگی کودکان ترس و وحشت زیاد از مرگ یا بیماری خود یا عزیزان است. کودک از اینکه والدین خود را از دست بدهد، و یا اینکه به هر دلیلی دچار آسیب‌های جسمی شده و بمیرند، می‌ترسد.

نکته: 
اگر کودک شما افکاری درباره آسیب به خود دارد، لازم است حتماً از یک مشاور متخصص کودکان کمک بگیرید. حتماً اورژانسی بودن این مسئله را به مراکز روان‌درمانی کودکان اعلام کنید تا آن‌ها خیلی زود به شما کمک کنند. فراموش نکنید که کودکان ۵ تا ۶ ساله که تجربه هر نوع ناکامی یا فقدان را از سر گذرانده‌اند، نیاز به روان‌درمانی و مشاوره متخصص کودکان دارند تا در دوران نوجوانی خود نیز بتوانند به دیدگاه درستی درباره تعریف خود از زندگی برسند.

 ترجمه و گردآوری: مهرنوش خالقی 
منبع: www.verywellfamily.com

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها