کسی را در نظر بگیرید که در یک مراسم عروسی با زیرپیراهنی و شلوار ورزشی حاضر شود. یا با همین لباسها به مراسم تدفین برود. آیا در این حالت با نگاههای سنگین دیگران مواجه نمیشود؟
لباس پوشیدن در هر جایی حکمی و آدابی دارد و دیگران بر اساس آن روی شخصیت ما ارزشگذاری میکنند از جمله: سرِ کار، عروسی، مهمانی شام، مراسم نامزدی، تدفین، تولد و گردش.
اما قطعاً نوع لباس در یک مراسم جشن تولد خودمانی، با لباس رسمی تفاوت دارد.
در این بخش میپردازیم به آداب لباس پوشیدن در مراسم رسمی برای آقایان و خانمها که درچند شماره تقدیم میشود.
*****
برای قرارها و مهمانیهای مهم، لباسهای فانتزی و اسپرت را کنار بگذارید. وقتی شما برای قرارهای مهم لباسهای اسپرتی مانند تیشرت و شلوار جین میپوشید یعنی دارید غیر مستقیم میگویید که این قرار اصلاً برایم مهم نیست.
از رنگهای پرطرفدار لباس رسمی برای آقایان و خانمها میتوان به مشکی، طوسی، سرمهای، و قهوهای اشاره کرد.
آداب لباس پوشیدن مردان در مراسم رسمی
- عموماً آقایان از پوشش کت و شلوار برای شرکت در مراسم رسمی استفاده میکنند. کت و شلوار برای مراسم رسمی باید ساده و به دور از تجمل باشد.
- در جلسات رسمی با کت تک ظاهر نشوید.
- از کتهای ۳ دکمه در جلسات رسمی استفاده نکنید. بلکه از کتهای ۲ دکمه و تک دکمه استفاده شود با اولویت دو دکمه.
در مراسم رسمی یکی از رنگهای مناسب برای کت و شلوار، رنگ سرمهای یا طوسی است که باید از نظر رنگ و مدل به ست بودن یا یک دست بودن آن توجه داشته باشید.
کت و شلوار با رنگهای روشنتر و مزین به دکمههای تزئینی و طرحهای شلوغ، برای مراسم رسمی مناسب نیست.
چاک پشت کت میتواند دو چاک یا تکچاک باشد. ولی کتهای دو چاک خوشفرمتر و بهروزتر هستند.
توصیه میکنیم اصلاً از کت و شلوارهای طرح دار استفاده نکنید. در صورتی که تمایل به استفاده از کت و شلوار طرحدار دارید خطهای آن باید بسیار نازک باشد و خیلی جلب توجه نکند.
بهتر است آقایان این نکته را در نظر داشته باشند که در زمان نشستن، هر دو دکمه کت را باز بگذارند، ولی اگر قصد راه رفتن یا ایستادن را داشتند صرفاً باید دکمه بالایی کت (در کتهای دو دکمه) یا دکمه کت تک را ببندند و دکمه پایین کتهای دو دکمه باز باشد.
ادامه دارد