در ابتدای این جلسه که با حضور مدیرکل منابع طبیعی استان فارس برگزار شد، معاون فرماندار به آمار آتشسوزی در عرصه منابع طبیعی از سال ۱۳۹۳ خورشیدی اشاره کرد:
سال ۱۳۹۳: ۴۰ مورد آتشسوزی در ۴۳۰ هکتار
سال ۱۳۹۴: ۲۸ مورد آتشسوزی در ۵۸۰ هکتار
سال ۱۳۹۵: ۱۴ مورد آتشسوزی در ۱۸۵ هکتار
سال ۱۳۹۶: هیچ موردی نداشتیم.
سال ۱۳۹۷: دو مورد در ۷ هکتار
سال ۱۳۹۸: چهار مورد در ۳۵ هکتار
سال ۱۳۹۹: هشت مورد در ۵۵ هکتار
سال ۱۴۰۰: نه مورد در ۱۶۵ هکتار
سال ۱۴۰۱: یک مورد در ۳ هکتار
علیرضا میرزایی در ادامه، به موارد زیر اشاره کرد:
- این آمار نشان میدهد که تمهیدات اندیشیده شده، در کاهش آمار اثر داشته است.
- فرهنگسازی و آموزش در این زمینه، از طریق جهاد کشاورزی و منابع طبیعی به ویژه برای عشایر باید انجام شود.
- اگر افراد احساس کنند که در صورت بیاحتیاطی با آنها برخورد میشود، قطعاً احتیاط بیشتری میکنند که باید در این زمینه از طریق مراجع قضایی پیگیری شود.
- برای افزایش قرقبانهای فصلی حدود ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
- بخشدارها جلسات هماهنگی را در بخشها داشته باشند و بحث تشکیل اکیپها را پیگیری کنند.
- امکانات مهار آتش به ویژه برای روستاها و دهیاریها خیلی مهم است.
- احداث آتشبر با همکاری سازمانها و شناسایی نقاط بحرانی با تهیه نقشه پیگیری شود. از جمله این که بیشترین آتشسوزی شهرستان در بخش مرکزی اتفاق میافتد.
- بیمه افرادی که در مهار آتش شرکت میکنند و همچنین بیمههای بینام به تعداد لازم صادر شود.
- باید به افراد تذکر داده شده شود تا راههای انجیرستان را که به عرصههای منابع طبیعی منتهی میشود، با زنجیر نبندند.
- معادن در عرصههای منابع طبیعی واگذار میشود. اگر قانونی است، اطراف معادن از منابع طبیعی حفاظت و با کاشت گونههای گیاهی و استفاده از امکانات آنجا، برای مهار آتش استفاده شود.
در ادامه فرماندار نیریز گفت: «بحران، مثل سیل سال گذشته پهنابه، پیشآمد ناگهانی است و ما باید آمادگی و پیشبینی لازم و همچنین نقشه پراکندگی را داشته باشیم. ما زیرساختهای مقابله با بحران را تأمین کردهایم و آمادگی لازم را داریم؛ مثل سالن مدیریت بحران و امکانات آن و تجهیزات هلال احمر.»
مختار یوسفی افزود: «هزینه پیشگیری خیلی کمتر از درمان است و هر چه در زمینه زیرساخت و آموزش هزینه کنیم، ضرر ندارد. از رسانهها نیز توقع داریم که در این زمینه کمک کنند. ابزار رسانه بسیار مهم و قوی است که میتواند هیجانات مردم را کنترل کند.»
سپس حجت مرادی مدیر کل منابع طبیعی استان فارس عنوان داشت: «تبصره ذیل ماده ۴۷ میگوید: کلیه ادارات دولتی و غیردولتی و لشکری موظف به شرکت در مهار بحران آتشسوزی با کلیه امکانات هستند.
گروههای ورزیده با همکاری دهیاران ساماندهی شوند و همه دارای کارت همیار طبیعت و بیمه باشند. ما بدون دهیاران، مردم و شوراهای اسلامی نمیتوانیم در این مسئله انجام وظیفه کنیم و در بقیه موارد تنها هستیم.»
حامد جمالی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان نیریز هم اظهار داشت: «سال گذشته فقط یک مورد آتشسوزی داشتیم و در مناطق مرزی ما و داراب، هر سال حداقل یک آتشسوزی رخ میدهد. قرار است قرقبانها به ۲۰ نفر افزایش یابند. در ادامه باید جلوی افرادی که میخواهند علفهای هرز ملک خود را با آتش زدن از بین ببرند، گرفته شود.»