«طلاخون» با نام سابق «خورشید» همچنان میدرخشد فیلمی ایرانی به کارگردانی ابراهیم شیبانی و تهیهکنندگی حسن کلامی محصول سال ۱۳۹۹.
فیلم برآمده از بخشهایی از داستان زندگی مهین قدیری است و بهار قاسمی بازیگر نقش اصلی طلاخون گفته که برای درک شخصیت او، مستند مهین را دیدهاست.
این فیلم ۱۰۵ دقیقهای جنایی در تیر ۱۴۰۱ و در سینماهای کشور به فروش گیشه خوبی رسید و در حال حاضر در اکران آنلاین قرار دارد.
اما مستند مهین نیز که به همین موضوع پرداخته در سال ۱۳۹۸ در سینماهای گروه «هنر و تجربه» اکران شد.
این مستند ۹۴ دقیقهای خیلی بهتر و شفافتر از فیلم موضوع را بیان میکند.
محمدحسین حیدری در جایگاه کارگردان با نویسندگی مهدی اسدزاده، و با بازی اعظم عرفانی توانستند در بیستمین جشن حافظ نامزد بهترین مستند شوند.
از دریچه نقد:
طلاخون یک فرق اساسی با دیگر ساختههای معمایی و جنایی دارد و آن هم زاویه دوربین روایت است. همواره سینما و ادبیات در مقام قاضی و محاکمه کننده در جایی نشستهاند که بتوانند قاتل و مجرم را به سختترین شکل به سزای اعمالش برسانند. کمتر در سینما پیش آمده است که فیلم را از زاویه قربانیهای جدید یک جنایت تماشا کنیم. همواره دوربین سینما یا سمت خانواده مقتول ایستاده است یا گاهی هم سمت قاتل. اما در طلا خون شیبانی با استفاده از روایت سوم سعی کرده است از بخشی از این پازل هولناک صحبت کند که کمتر راجع به آن صحبت شده است و آن هم خانواده قاتل است.
فیلم طلا خون برداشتی آزاد از شخصیت زنی است که به جرم قتلهای سریالی اعدام شد. زنی خانهدار و صاحب دو فرزند (یکی سالم و دیگری معلول) با شوهری معتاد که زندگی کاملاً معمولی و عادی او فرسنگها با نفس رفتارهای او برای به قتل رساندن ۸ زن فاصله دارد و به هیچ عنوان نمیتوان از روی ظاهر و سبک زندگی او به این موضوع دست پیدا کرد.
گروه سینمای نیریزان فارس پیشنهاد میکند در ابتدا «طلاخون» را ببینید و اگر کنجکاویاتان بیشتر شد مستند «مهین» را به تماشا بنشینید...
به پایگاه خبری - تحلیلی هورگان خوش آمدید... هورگان یعنی محل زایش خورشید