خوردن ماهی بیشتر در زنان باردار، علاوه بر این که برای مغز فرزندشان مفید است، خطر ابتلا به اوتیسم (بیماری در خود ماندگی - نوعی اختلال رشدی) را نیز در آنها کاهش میدهد.
نتایج مطالعهای در اسپانیا نشان داد کودکانی که مادرشان سه تا چهار بار در ماه ماهی میخوردند، نمرات IQ آنها ۲٫۸ درصد بالاتر از کسانی بود که مادران ماهی کمتری مصرف میکردند.
توصیههای فعلی اداره غذا و داروی ایالات متحده نشان میدهد که زنان باردار بهتر است دو تا سه وعده در هفته انواع ماهیهایی را که جیوه پایینتری دارند، از جمله ماهیقزلآلا بخورند. در این مطالعه، محققان پس از تولد خون بند ناف نوزادان را مورد آزمایش قرار دادند و سطح جیوه و DHA را در خونشان اندازهگیری کردند. بعدها، در ۱۴ ماهگی و بار دیگر در ۵ سالگی آنها، کودکان را برای ارزیابی پیشرفت شناختی و جستجوی علائم اختلال طیف اوتیسم (ASD) مورد آزمایش قرار دادند.
در پایان این مطالعات، کاهش میزان ویژگیهای طیف اوتیسم در کودکانی که مادران آنها سطح ماهی را افزایش دادند مشاهده شد. همچنین در سال ۲۰۱۳ محققان دریافتند که اسید چرب امگا ۳ در ماهیها برای توسعه زبان کودکان نیز مفید است.
نگرانیای که در مورد خوردن ماهی در دوران بارداری وجود دارد، این است که بر پایه یافتههای قبلی، قرار گرفتن در معرض جیوه در ماهیها ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای پیشرفته از جمله خطر آسیب قلبی و نقص برگشتناپذیر در عملکرد مغز در کودکان را افزایش دهد.
نتایج تحقیقات جدید مطابق با بسیاری از مطالعات قبلی است که با خوردن ماهی در دوران بارداری نتایج بهتری در کودکان به وجود میآید.