مواد لازم:
گندم پوست کنده: 500گرم
گوشت گردن: 400گرم
پیاز: 2عدد
چوب دارچین: 1تکه
کره: 50گرم
نمک: به میزان لازم
شکر و دارچین: برای تزیین
دستور تهیه:
گندم را به مدت 12 ساعت خیس کنید. آب آن را بکشید و با دو لیتر آب و درِ نیمه باز و حرارت ملایم حدود دو ساعت بپزید تا شکفته و لعابدار شود.
گوشت را با پیاز و چوب دارچین و آب روی حرارت بگذارید تا بپزد.
در حین پخت کف روی گوشت را بگیرید تا آبگوشت زلالی داشته باشید.
گندم را با گوشتکوب برقی میکس کرده و در صورت تمایل از الک رد کنید.
گوشت را ریش ریش کرده و برای کشدارتر شدن حلیم، کمی گوشت را بکوبید و سپس به گندم اضافه کنید. میتوانید برای یکدست شدن مواد از آب گوشت استفاده کنید. کره را اضافه کنید و روی حرارت کم به مدت یک ساعت قرار دهید تا جا افتاده و کشدار شود. توجه داشته باشید در این مرحله حلیم زود ته میگیرد. حتماٌ 5 دقیقه یکبار خوب هم بزنید. در جریان باشید که حلیم پس از خنک شدن کمی سفت میشود. وقتی به غلظت مناسب رسید در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن کره و مخلوط شکر و دارچین بریزید
نکات :
اگر از شکر استفاده میکنید نمک را فقط در حدی اضافه کنید که از بیمزگی خارج شود (در حد یک قاشق مرباخوری )
اگر گندم در حین پخت به آب احتیاج داشت حتماً از آب جوش استفاده کنید.