مواد لازم:
شکر: نصف پیمانه
خلال بادام:نصف پیمانه
روغن:۲ قاشق غذاخوری
عسل:۱ قاشق غذاخوری
آب:۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری.
دستور تهیه:
شکر، آب، روغن و عسل را در کاسهای روی حرارت زیاد قرار دهید.
مدام هم بزنید تا شکر ذوب شود. به رنگ طلایی روشن که در آمد حرارت را کم کنید و بادام را بیفزایید و سریع هم بزنید تا مخلوط شود.
زعفران را در دو مرحله اضافه کرده و مدام هم بزنید تا بادامها کمی طلایی شود.
یک لیوان پر از آب و یخ کنار دستتان بگذارید و گاهی با قاشق کمی از مواد را بردارید و داخل لیوان بریزید. اگر در داخل آب سریع بست و ترد و شکننده شد، سوهان حاضر است.
بلافاصله باید ظرف سوهان را از روی حرارت برداشته و خیلی سریع با کمک دو قاشق کوچک، سوهان را روی سینی فلزی بریزید.
نکته:
*به هیچ وجه مواد را دو برابر نکنید.
*بهتر است از روغن نیمه جامد استفاده کنید.
*برای اندازهگیری عسل از قاشق چرب شده استفاده کنید.
*بعد از طلایی شدن شکر حتماً حرارت کاملاً کم باشد. مدام هم بزنید وگرنه شکر سوخته و سوهان تلخ میشود.
*زودتر براشتن مواد از روی حرارت باعث چسبنده شدن سوهان میشود.
*سینی نیازی به چرب کردن ندارد.
نوش جان