سلامت نیوز: در حالی که تحقیقات انجام شده در طول ۱۰ سال گذشته، غذای خاصی را به عنوان درمان نهایی برای سرماخوردگی پیدا نکرده است، به نظر میرسد برخی از مواد غذایی وجود دارند که بر نحوه پاسخ بدن شما به عفونتها تأثیر میگذارند.
با ادغام غذاهای غنی از ویتامین و آنتیاکسیدان در رژیم غذایی خود، میتوانید طول بیماری را کاهش داده و امکان مبارزه بهتر به سیستم ایمنی در مقابل بیماری را فراهم کنید.
بادام
بادام به طور مستقیم با سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبارزه میکند. مقالهای در سال ۲۰۱۰ منتشر شد که پوست بادام توانایی گلبولهای سفید را برای تشخیص عفونتها و افزایش دفاع در برابر آنها بهبود میبخشد. خوردن منظم بادام میتواند به طور کامل از سرماخوردگی جلوگیری کند و خوردن آن در هنگام بیماری، مدت زمان آن را کوتاه میکند. حریره بادام خوراکی خوشمزهای است که در روزهای بیماری میتوانید از آن لذت ببرید. این خوراکی علاوه بر تسکین گلو درد، با ویتامین E فراوان خود میتواند روی تقویت سیتم ایمنی بدن مؤثر باشد.
قارچ
مطالعهای که در سال ۲۰۰۸ توسط مرکز تحقیقات تغذیه انسانی در مورد پیری در دانشگاه تافتز انجام شد، نشان داد که قارچهای دکمهای سفید از طریق مواد ضد ویروسی و سایر پروتئینهای آزاد شده توسط سلولهایشان، سیستم ایمنی را تقویت میکنند. آنها همچنین حاوی پلی ساکاریدهایی هستند که سلولهای کشنده طبیعی را برای از بین بردن ویروسهای عامل سرماخوردگی و آنفلوآنزا فعال میکنند.
سوپ مرغ
خواص سوپ میتواند در واقع عوارض جانبی سرماخوردگی را خنثی کند. اگر چه برخی استدلال میکنند که اثرات تسکین دهنده سوپ رشته مرغ تلقین است، برخی دیگر بر این باورند که سوپ داغ و آنتیاکسیدانهای موجود در آن، به دفع ویروسها و کاهش احتقان کمک میکند. برخی از مواد موجود در سوپ، تجمع ویروسها در ریهها را محدود میکنند که مستقیماً بر کاهش علائم سرماخوردگی تأثیر میگذارد.
با این حال، هیچ مدرک قطعی در مطالعات اخیر وجود ندارد که ثابت کند سوپ مرغ از علائم سرماخوردگی جلوگیری میکند یا آن را کاهش میدهد؛ اما طعم آن لذیذ است، دوز سالمی از سبزیجات و مواد مغذی دارد و شما را هیدراته نگه میدارد؛ بنابراین امتحانش ضرری ندارد.
فلفل تند
هرکسی که فلفل تند را گاز میگیرد، میتواند این واقعیت را تأیید کند که این فلفل سینوسهای شما را پاک و مخاط را در کمترین زمان ممکن از ترشحات پاک میکند. با کمک این غذای تند میتوانید تب را از بین ببرید؛ زیرا بعد از خوردن آن، دمای بدن شما در واقع بالا میرود و باعث شکسته شدن تب میشود. کپسایسین موجود در فلفل چیلی نیز با تخلیه ترشحات، مخاط بینی را باز میکند.
سیر
سیر خوراکی قدرتمند در مبارزه با سرماخوردگی است. آلیسین، ترکیب به وجود آورنده بوی شدید سیر، آنزیمهایی را که بر عفونتهای باکتریایی و ویروسی تأثیر میگذارند، مسدود میکند. تحقیقات بیشتری لازم است تا نتیجهگیری شود که آیا آنتیاکسیدان و قدرت پیشگیری کننده سیر در شروع سرماخوردگی مفید است یا فقط قدرت پیشگیری دارد. در هر صورت، افزودن یک وعده از این گیاه معطر به رژیم غذایی شما میتواند به مبارزه با سرماخوردگی کمک کند.
انگور
این میوههای کوچک و قابل جوشاندن، در مبارزه با سرماخوردگی تأثیر زیادی دارند. پوست و دانه انگور حاوی رسوراترول است که اعتقاد بر این است که التهاب در بدن را مختل میکند. انگور همچنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین A و C است که هر دو اغلب با عوارض جانبی ناخوشایند سرماخوردگی مرتبط هستند. به خاطر داشته باشید که انگور قرمز تیره نسبت به انگور سبز حاوی آنتیاکسیدانهای بیشتری است که با سرماخوردگی مبارزه میکند. سایر خوراکیهایی که حاوی رسوراترول هستند، عبارتند از زغال اخته و بلوبری.
عسل
چسبناک، شیرین و لذیذ. تصور میشود که ترکیبات موجود در عسل مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک، با علائم سرماخوردگی مقابله میکنند.
پرتقال
یک پرتقال در روز میتواند کمک کند کمتر به دلیل سرماخوردگی به پزشک مراجعه کنید. زیرا با قدرت ویتامین C، سیستم ایمنی شما را تقویت میکند. مصرف منظم پرتقال میتواند مدت سرماخوردگی را کوتاه کند؛ اگر چه ممکن است در وهله اول از سرماخوردگی شما جلوگیری نکند. اگر طعم پرتقال را دوست ندارید، گریپ فروت بخورید که به همان اندازه سرشار از ویتامین C است.
چای نعنا
نعنا نه تنها مخاط را رقیق میکند، بلکه گلودرد را نیز تسکین میدهد و به سرفههای خشک کمک میکند. یک مقاله در سال ۲۰۰۹ گزارش داد افرادی که چای مینوشند، سیستم ایمنی خود را برای حمله به باکتریها، قارچها و ویروسهای خارجی تقویت میکنند. مطالعه دیگری نشان داد که سلولهای خونی از سیستم ایمنی افراد چاینوش، ۵ برابر سریعتر از افرادی که قهوه مینوشند به میکروبها پاسخ میدهند.
ماست
این نبرد باکتریها است! در حالی که باکتریهای زیانآور و عامل سرماخوردگی سعی میکنند وارد بدن شما شوند، پروبیوتیکهای موجود در ماست به بیرون راندن آنها کمک میکنند. پروبیوتیکها باکتریهای خوب هستند و میتوانند به کاهش دردهای گوارشی و رودههای تحریکپذیر کمک کنند. طبق تحقیقات مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، ترکیبی از پروبیوتیکهای غنیشده با ویتامینها و مواد معدنی میتواند از بعضی بیماریها جلوگیری کند.
اگر گلودرد دارید، ماست پروبیوتیک را برای چند ساعت در فریزر بگذارید و از یک خوراکی آرامبخش لذت ببرید.