زین قند پارسی
حتی اگر آشپزِ ماهری هم هستید، خوب است به تفاوتِ ظریفی که بینِ این سه واژه وجود دارد توجه کنید:
چلو برنجی است که با آب میپزند و سپس آبِ آن را میکشند و با آب و روغن دم میکنند. معمولاً به چلو چیزی اضافه نمیکنند.
در صورتی که آبِ برنج را نکشند کته، و اگر به آن چیزهایی مانندِ حبوبات (عدس، ماش، لوبیا) یا سبزی بیفزایند پلو خوانده میشود.
همچنین در طبخِ برنج، واژهی «ریکردن» را داریم که به معنای قدکشیدنِ برنج و، به قولی، زیاد شدن و برکت کردنِ آن در اثرِ پختن با آب است.
نظر شما