آیا به نظرتان میتوان از پودر هسته خرما به عنوان قهوه استفاده کرد؟ اگر به شدت طرفدار قهوه هستید و چندین فنجان در روز مینوشید، این مقاله مخصوص شما است.
نه فقط قهوه، نوشیدنیهایی مانند چای، نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای انرژیزا نیز سرشار از کافئین هستند. با توجه به این موضوع، میتوان از قهوه هسته خرما به عنوان جایگزینی مناسب برای یک فنجان قهوه استفاده کرد. نوشتنی است که دانههای معمولی قهوه حاوی 20 الی 40 درصد کافئین هستند.
با وجود آن که مقادیر کم کافئین برای بدن مفید است و میتواند در راستای بهبود عملکرد فیزیکی، کاهش اختلال شناختی، کاهش درد و ریسک بیماریهای عروقی در قلب و مغز اثرگذار باشد، مصرف زیاد از حد ترکیبات حاوی آن منجر به مشکلات مختلف تندرستی از جمله فشارخون بالا به خصوص میان جوانان، بیخوابی، اختلال هضم، نازایی و مهار تولید کلاژن در پوست میشود. در نتیجه کافئین یک ترکیب اعتیادآور است که باید مصرف آن محدود شود.
بر پایه مطالعهای که توسط مجله آسیایی تحقیقات در علوم اجتماعی و انسانی چاپ شده و از طریق شبکه اجتماعی علمی ریسرچ گیت قابل دسترسی است، قهوه هسته خرما فاقد هرگونه کافئین است.
قهوه هسته خرما چیست؟
قهوه هسته خرما چیز جدیدی نیست و سالها است که مصرف میشود. اما در حال حاضر مورد توجه بیشتری قرار گرفته و در فضای مجازی بسیار محبوب شده است. شمار زیادی از مردم این محصول را تبدیل به جایگزین بدون کافئین برای فنجانهای قهوه روزانه خود کردهاند.
مهمترین و اصلی ترین مزیتی که در خصوص قهوه هسته خرما ذکر شده، کاهش خطر ابتلا به دیابت است. در واقع این محصول به منظور تنظیم قند خون بدن به طور طبیعی، بسیار یاریرسان محسوب میشود. موارد دیگری از جمله کمک به سیستم گوارشی بدن، رماتیسم، تقویت ریشههای مو و جلوگیری از ریزش آن، ایجاد آرامش و تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش ریسک ابتلا به پروستات، افزایش شیر مادر و دفع سنگ کلیه و مثانه نیز از مزایای قهوه هسته خرما هستند.
همان طور که از نام آن پیدا است، قهوه هسته خرما با استفاده از خرما تهیه میشود. ابتدا هستهها به خوبی برشته میشوند تا ترد شده و عطری عالی به خود بگیرند. سپس این هستههای خرمای برشته شده آسیاب خواهند شد تا پودر درشتی به دست آید. پودر هسته خرما از نظر ظاهری و همچنین طعم بسیار شبیه به قهوه است و به راحتی میتوان از آن برای تهیه قهوه استفاده کرد.
آیا قهوه هسته خرما فاقد کافئین است؟
مصرف پودر هسته خرما کاملاً بی خطر و در عین حال سالم است. هسته خرما همچنین حاوی ترکیبات مهمی نظیر فسفر، روی، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و حتی آهن است.
پودر قهوه هسته خرما بدون کافئین است که آن را برای کسانی که سعی در محدود کردن مصرف قهوه خود دارند، تبدیل به گزینهای ایدهآل میسازد. این محصول غیر اسیدی، فاقد گلوتن و بدون کافئین است و سریع به شما انرژی میبخشد؛ درست مانند قهوه!
طرز تهیه قهوه هسته خرما در خانه:
- مواد لازم: 20 عدد خرما
- روش: هستهها را از خرما جدا کنید. پالپ را در یک کاسه و هستهها را در ظرف دیگری جمع کنید. میتوانید از تفاله خرما در تهیه اسموتیها و یا انواع دسرها استفاده کنید. سپس یک سینی فر بردارید و روی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. تمام هستهها را روی سینی بچینید و آن را داخل فر قرار دهید. به همین ترتیب هستهها را حداقل 30 دقیقه و حداکثر 40 دقیقه رست و برشته کنید. اجازه دهید کمی خنک شوند و بعد آنها را داخل مخلوط کن بریزید تا مخلوط درشتی به دست آید.
پودر قهوه شما اکنون آماده استفاده است. پودر 20 عدد خرما به راحتی حدود 4 فنجان قهوه، آن هم از نوع بدون کافئین به ما میدهد. میتوان قهوه را به روش دم کردن پودر آماده کرد؛ اما قبل از نوشیدن، یک مرتبه آن را صاف کنید.