راضیه یزدی نژاد/ مدرس آشپزی
مواد لازم:
گوشت: 150 گرم
لپه: 150 گرم
سیبزمینی پخته شده:
1 عدد متوسط
تخم مرغ ریز: 2 عدد
زعفران: 2 قاشق چایخوری
پیاز برای پخت گوشت: 1 عدد
دستور پخت:
لپه را که از قبل خیس کردهاید با نمک و آب بپزید.
گوشت را با اضافه کردن زردچوبه و فلفل و پیاز متوسط پخته و پس از پخت کامل به آن نمک اضافه کنید. صبر کنید تا آب گوشت کاملاً کشیده شود و پس از خنک شده ریش ریش کنید.
سیبزمینی و لپه خنک شده و پیازی را که با آن گوشت پخته شده چرخ کنید و سپس تخممرغ و گوشت و نمک و فلفل سیاه و زعفران را بیفزایید و کامل ورز دهید تا منسجم شود.
به مدت 12 ساعت در یخچال استراحت دهید و بگذارید به دمای محیط برسد.
حالا مواد را با کف دست گرد کرده و وسط شامی را سوراخ کنید و بگذارید در روغن داغ با حرارت متوسط سرخ شود.
نکات:
- حتماً مواد کاملاً خنک باشد و الا عرق کرده و باعث وا رفتن شامی میشود.
- ️برای فرم دادن بهتر به شامی میتوانید دست خود را کمی خیس کنید.
- ️گوشت چرخ کرده را نمیتوان استفاده کرد.