تعداد بازدید: ۱۳
کد خبر: ۱۲۸۳۴
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۱ - 2022 23 April
راضیه یزدی نژاد/ مدرس آشپزی

حلیم بادمجان

مواد لازم:

گوشت گردن پخته شده: 500 گرم  / خرده برنج: یک پیمانه

بادمجان سرخ شده: یک و نیم کیلو

لوبیا سفید‌: یک پیمانه کشک: نیم کیلو

مغز گردو: یک پیمانه  نعنا و پیاز داغ به میزان لازم

دستور تهیه:

گوشت و لوبیا سفید را با پیاز، فلفل و زردچوبه بدون نمک بپزید و بعد نمک را اضافه کنید. سپس با گوشتکوب کاملاً بکوبید تا کشدار شود. برنج را در حد شفته شدن بپزید. بادمجانها را هم سرخ کرده و با مقداری آب بپزید.

برنج و بادمجان را کامل با گوشتکوب دستی بکوبید. گوشت را اضافه کرده و کمی دیگر بکوبید تا کاملاً جذب هم شوند. سپس با اضافه کردن 2 تا 3 پیمانه آب جوش و گردو روی حرارت ملایم گذاشته و هر از گاهی به صورت دورانی هم بزنید تا جا افتاده شود. سپس کشک و  نعنا داغ و پیازداغ اضافه کرده و ربع ساعت دیگر حرارت بدهید تا جا بیفتد.

نکات:

- ️لوبیا باعث کشدار شدن حلیم می‌شود.

- ️برای عطر و طعم بهتر و خوش‌رنگ‌تر شدن حلیم می‌توانید کشک را با کمی زعفران آب کرده مخلوط کنید.

-️ به جای لوبیا می‌توان از عدس استفاده کرد ولی رنگ حلیم تیره می‌شود.

حلوای بیسکوئیتی

مواد لازم:

شیر:۱ لیوان  شکر:نصف لیوان

گلاب:یک چهارم لیوان بیسکوئیت آسیاب شده:۱ لیوان

کره:۲۵ گرم  روغن مایع:یک سوم لیوان

هل:یک چهارم ق.چ زعفران دم کرده: مقداری

دستور تهیه:

شیر، شکر، زعفران، هل و گلاب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی که شکر حل شود. مواظب باشید که اصلاً نجوشد. یک لیوان بیسکوئیت پتی‌بور را که آسیاب کرده و از الک رد کرده‌اید در تابه ریخته پنج دقیقه  روی حرارت ملایم تفت دهید. کره و روغن مایع را اضافه کرده، پنج دقیقه دیگر تفت دهید.  شیره را در دو مرحله به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کاملاً جمع شود. حالا حلوا را گهواره کنید.


دسر زعفرانی

مواد لازم:

شیر: 3 پیمانه  شکر: نصف پیمانه

گلاب‌: نصف پیمانه  آب؛ نصف  پیمانه

زعفران غلیظ: به میزان لازم                         پودر ژلاتین: 4 ق غ

خامه صبحانه: یک عدد

دستور تهیه:

شیر، شکر، گلاب، زعفران را با هم روی حرارت ملایم قرار دهید در حدی که شکر حل شود. سپس از روی حرارت برداشته و خامه را اضافه و مخلوط کنید. ژلاتین و آب را با هم مخلوط و روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین صاف و یکدست و در آب حل شود. ژلاتین را هم اضافه و سریع هم بزنید تا مخلوط شود. قالب را با کمی روغن چرب کنید و مایه دسر را در قالب بریزید و در یخچال برای 4 تا 6 ساعت قرار دهید تا ببندد.سپس دور تا دور دسر را از قالب جدا و در ظرف  برگردانید.

طعم دسر خیلی شبیه بستنی سنتی زعفرانی است.


حلوای خرمای قالبی

مواد لازم:

خرمای بدون شهد: 1.5کیلو                         کنجد سفید:۱ پیمانه

پودر بیسکوئیت پتی‌بور کاکائویی: ۱ پیمانه

پودر نارگیل: نصف پیمانه                               پودر زنجبیل: ۱ق  چ

پودر هل: نصف قاشق چایخوری

کره ذوب شده: ۵۰ گرم                           ارده: یک سوم پیمانه

دستور تهیه:

کنجد سفید را روی حرارت کم تفت بدهید تا جایی که قهوه‌ای روشن شده و بوی خامی آن گرفته شود. 
خرماهای هسته گرفته را چرخ کنید. برای این کار همه قسمتهای چرخ گوشت را خوب چرب کنید یا روی خرماها مقداری کره یا روغن بزنید. به این روش چیزی از خرما به چرخ گوشت نخواهد چسبید. بعد از چرخ کردن خرما  به آن کنجد، پودر نارگیل یا گردو، زنجبیل، پودر هل، و پودر بیسکوئیت را اضافه و خوب مخلوط کنید. در نهایت ارده را بریزید. برای مخلوط کردن خرما، هر سری دستکش‌تان را در کره آب شده بزنید و خرما را ورز بدهید.

وقتی مواد خوب مخلوط شد داخل قالبهای سیلیکونی خوب فشرده کنید. پنج دقیقه در فریزر قرار دهید تا منسجم‌تر شود و بتوانید از قالب به راحتی جدا کنید.

نکات:

بهتر است از خرماهای خشت بدون شهد استفاده کنید.

از پودر گردو هم می‌توانید استفاده کنید.

استفاده از کره باعث براق شدن حلوا می‌شود.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها