وقتی صحبت از آکنه به میان می آید، شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد رژیم غذایی و سبک زندگی بیش از هر چیز دیگری روی پوست تاثیر میگذارند. این موضوع غالبا در تضاد کامل با باورهای رایج در مورد آکنه است.
چه چیزی باعث آکنه میشود؟
در حالی که تعداد کمی از افراد صرف نظر از تغذیه خود دارای پوستی بی عیب و نقص به صورت ژنتیکی هستند و شمار محدودی نیز از آکنههای ژنتیکی رنج میبرند، هر دوی این گروهها درصد اندکی را به خود اختصاص میدهند و در خصوص اکثر مردم، رژیم غذایی و سبک زندگی، نقش مهمی در تعیین احتمال بروز آکنه بازی میکند.
برخی از رایجترین محرکهای آکنه در رژیم غذایی و سبک زندگی عبارتند از: تغذیه نامطلوب (هم کمبود مواد مغذی و هم خوردن غذاهای نامناسب)، استرس و عدم تعادل هورمونی (که اینها نیز تا حدی تحت تأثیر رژیم غذایی و انتخاب سبک زندگی قرار دارند).
در ادامه، نگاهی به مواد طبیعی اثرگذار بر آکنه و همچنین یک اسموتی(نوشیدنی) ساده مؤثر بر آن را معرفی میکنیم:
مواد طبیعی قاتل آکنه
- سبزیجات: شامل اسفناج، کلم پیچ، کاهو، کلم سبز
- میوه: سیب، آووکادو، موز، همه انواع توتها، خربزه، گیلاس، کیوی، لیمو، انبه، هلو، آناناس، هندوانه
- مایعات: آب، آب نارگیل، شیر گیاهی، آب میوه تازه، چای سبز دم کرده
اسفناج طعمی خنثی دارد و بنابراین بهترین برگ سبز برای تهیه اسموتی است. کلم پیچ و کاهو طعم بیشتری دارند و از این رو بهتر است از آنها در اسموتیهایی استفاده شود که حاوی میوههای طبیعی شیرین زیادی هستند (مانند موز و انبه).
خوراکیهای ذکر شده، تنها تعدادی از سادهترین موادی هستند که میتوان آنها را در اسموتیهای ضد آکنه ترکیب کرد.
نکته: مراقب شیر سویا (حتی به شکل ارگانیک) باشید. این ترکیب در مورد شماری از بانوان، میتواند منجر به تشدید عدم تعادل هورمونی شود که خود از علل تأثیرگذار آکنه به شمار میرود.
نرمنوش انفجاری برای کاهش آکنه
مواد تشکیل دهنده اسموتی (نرمنوش) انفجاری به کاهش قرمزی و التهاب مرتبط با جوش کمک میکنند.
انواع میوههای مذکور مانند توتفرنگی: یک لیوان از این نرمنوش حاوی تقریباً 300 درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین C است. ویتامین C با رادیکالهای آزاد مبارزه، از تولید کلاژن حمایت و به پوستی شفاف و مقاوم در برابر چین و چروک کمک میکند.
زنجبیل: زنجبیل فواید ضد التهابی قوی دارد که میتواند به کاهش اندازه و قرمزی جوش کمک کند.
بذر کتان: کتان حاوی امگا 3 است که به واسطه فواید ضد التهابی آن به طور گسترده مورد توجه قرار گرفته است و میتواند به از بین بردن لک و کاهش قرمزی جوش یاری برساند.
دارچین: دارچین ترکیبی است که به تعادل قند خون کمک میکند. تحقیقات نشان میدهند که رژیم غذایی با شاخص قند خون بالا مانند رژیم غذایی پر از غذاهای تصفیه شده، نه تنها قند خون را افزایش میدهند، بلکه با بروز بیشتر آکنه نیز در ارتباط هستند.
زردچوبه: اگر بخواهیم زردچوبه را با تنها یک خصوصیت تعریف کنیم، قطعاً باید به کاربرد مهم آن در مبارزه با التهاب اشاره کرد و همه اینها به لطف آنتیاکسیدان کورکومین است که بیشترین ترکیب مورد مطالعه در ساختار زردچوبه محسوب میشود.
زردچوبه تازه از منظر طعم بهترین کیفیت را دارد؛ اما اگر به آن دسترسی ندارید، زردچوبه آسیاب شده نیز قابل استفاده خواهد بود. میزان زردچوبهای که در نرمنوش ضد آکنه مصرف میشود، کاملاً به جوانههای چشایی و تمایل شخصی فرد بستگی دارد. به طور کلی بهتر است که با مقدار کمی از این ترکیب شروع کنید.
مواد تشکیل دهنده نرمنوش ضد آکنه
- 1 فنجان توت فرنگی منجمد، موز، کیوی و یا میوه دلخواه شما
- 2 قاشق چایخوری زنجبیل تازه
- 1 قاشق غذاخوری دانه کتان
- 1 فنجان آب
- نیمی از یک عدد لیمو ترش تازه
- یک چهارم قاشق چایخوری دارچین
- یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه به دلخواه
- مقدار بسیار کمی عصاره وانیل به دلخواه
به منظور تهیه این نرمنوش خوشمزه و بسیار آسان، تنها کافی است تمام مواد را به مخلوطکن اضافه و با سرعت بالا به مدت حداقل 5 دقیقه تا زمان ایجاد یک نرمنوش یکنواخت ترکیب کنید.