در جلسه ستاد مقابله با کرونا تصویب شد:
رستورانها و کافیشاپها بیرونبر شدند /نزدیک به دو هزار دانشآموز و معلم، درگیر کرونا
غیر حضوری شدن همه مراکز آموزشی شهر نیریز و بیرونبر شدن همه رستورانها و کافیشاپها، از مصوبات ستاد مقابله با کرونای شهرستان نیریز بود.
عابد نعمتی، نیریزان فارس:
در این جلسه که صبح یکشنبه 24 بهمن در فرمانداری برگزار شد، معاون فرماندار با بیان این که تاکنون ۹۲ درصد از مردم شهرستان واکسن دوز اول، ۸۵ درصد دوز دوم و ۳۹ درصد روز سوم را تزریق کردهاند، از تزریق این واکسن برای 890 نفر از کودکان 9 تا 12 ساله خبر داد و گفت: «روزانه برای حدود ۵۰۰ نفر از مردم شهرستان، تزریق واکسن انجام میشود.»
علیرضا میرزایی با بیان این که کلیه مدارس، آموزشگاهها و مراکز آموزش عالی در شهر نیریز به صورت مجازی و غیرحضوری باید فعالیت کنند، افزود: «در مراکز بخشها و روستاها، حضوری یا غیرحضوری شدنشان به صورت منطقهای با هماهنگی شبکه بهداشت و آموزش و پرورش تصمیمگیری میشود.»
وی گفت: «شرکت در مراسم اعتکاف تنها با 20 درصد ظرفیت مساجد، آن هم برای افراد زیر 60 سالی که کارت واکسن داشته باشند، امکانپذیر است. همچنین کلیه رستورانها و کافیشاپها باید به صورت بیرونبر و سالنهای ورزشی با ۳۰ درصد ظرفیت به شرط تزریق واکسن فعالیت کنند.»
میرزایی عنوان داشت: «بر اساس نظر کمیته ملی وزارت بهداشت، مرخصی کارکنان در صورت ابتلا به سویه جدید بیماری کرونا، با تأیید پزشک معتمد 5 روز است.»
وی از اداره راهداری و شهرداری خواست نظارت داشته باشند تا به مسافران درون شهری و برونشهری بدون ماسک خدمات داده نشود.
در ادامه جلسه، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان نیریز گفت: «ملاک محاسبه رنگبندی از حالت تعداد بستری خارج شده و بر اساس میزان تست، شرایط جمعیت و بستری و چند آیتم دیگر طراحی میشود که از دست ما خارج است. مراجعه به مرکز ۱۶ ساعته چند برابر شده و تعداد افراد درگیر واقعاً بالا رفته است که به سیستمهای اداری و کاری آسیب میزند.»
دکتر داور آل داوود گفت: «چون این بیماری همهگیری خیلی بالایی دارد، افراد با سیستم ایمنی پایین میتوانند درگیری ریه داشته باشند. ما همزمان هنوز موارد سویههای دلتا و ... را هم داریم و فقط سویه اُمیکرون نیست که اگر جدی نگیریم، شرایط بد خواهد شد.»
وی با ابراز نگرانی از آمار پایین واکسیناسیون دوز سوم کرونا در شهرستان نیریز عنوان داشت: «در ادارات هم کارمندان درصد پایینی از دوز سوم را تزریق کردهاند و باید کارکنانشان را مجبور به این کار کنند. همه واکسنهای موجود مؤثر است و اثر دهی آن را به چشم دیدهایم و نمیشود گفت کدام واکسن اثر بیشتری دارد. این که شرایط افراد بعد از ابتلا چه میشود، بیشتر به سیستم ایمنی بدنشان بستگی دارد. اما آنچه اهمیت دارد، این است که تزریق دوز سوم بسیار کمک کننده است.»
رئیس شبکه بهداشت با ابراز نگرانی از شیوع سویه جدید کرونا در مدارس عنوان داشت: «در مدارس درگیریها زیاد است و سعی کردیم کلاسها را در خیلی جاها تعطیل کنیم؛ چون سلامت افراد ارجحیت دارد. با تصمیماتی که گرفته شده و با هماهنگی آموزش و پرورش، میتوانیم کنترل کنیم.»
وی افزود: «با توجه به این که سویه جدید بیشتر بچهها را درگیر کرده، از امروز واکسیناسیون کودکان ۵ سال به بالا را هم شروع کردهایم. این بیماری در کودکانی که سیستم ایمنیشان ضعیف است، میتواند باعث بستری شدن شود. البته در بیمارستان خودمان در حال حاضر فقط دو کودک بستری داریم؛ اما در شهرهای دیگر به خصوص شیراز، آمار بسیار بالا است.»
آل داوود در پایان، از ۴۰ بازرسی مشترک شبکه بهداشت با اماکن و اتاق اصناف و ۱۱۰ بازدید دیگر در شهرستان در همین مدت خبر داد.
زهرا سادات خامسی معاون شبکه بهداشت نیز با بیان این که در مناطق روستایی و بخشها آلودگی و شیوع این ویروس بین دانشآموزان خیلی بالا رفته است، گفت: «بر اساس پایش ما از 16 تا 23 بهمن، 200 نفر دانشآموز و معلم در ریزاب، ۱۲۶ نفر در رودخور، ۱۲۰ نفر در مشکان، ۱۳۵ نفر در دهچاه و ۱۶۸ نفر در قطرویه درگیر شده بودند.»
جمالی مدیر آموزش و پرورش هم با بیان این که معلمان و دانشآموزان زیادی درگیری این بیماری شدهاند، عنوان داشت: «ما مدرسه به مدرسه آمار گرفتیم و متوجه شدیم ۲۸۵ نفر از همکاران ما در شهرستان درگیر هستند. حال این که آیا اُمیکرون است یا سرماخوردگی، نمیدانم. 1671 دانشآموز هم درگیر هستند که خیلیهایشان تست انجام ندادهاند.»
دکتر آل داوود اما در پاسخ گفت: «ما عملاً سرماخوردگی نداریم و ۹۹ درصد این موارد اُمیکرون است. برخلاف بقیه جاها برای مدارس، چه معلم و چه دانشآموز، مرخصیشان ۱۴ روزه است؛ چون در محیط بسته هستند و ممکن است رعایت کمتری شود و آمار بالا برود.»
نظر شما