در دوران کرونا، نقش مؤثر و پیشگیرانه تغذیه سالم در ابتلا به این بیماری مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. یکی از روشهای مؤثر در پیشگیری از ابتلا به کرونا، تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت بدن به کمک مصرف مناسب، متعادل و متنوع مواد غذایی سالم برای دریافت کافی ویتامینها و مواد معدنی موردنیاز بدن است.
مصرف روزانه منابع ویتامین C شامل سبزیهای سبز رنگ مانند فلفل دلمهای، اسفناج، انواع مرکبات، توت فرنگی و کیوی در طول روز، به علت خاصیت آنتیاکسیدانی، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.همچنین دریافت مناسب ویتامینهای خانواده B در منابع غذایی روزانه مانند گوشت قرمز، ماهی، حبوبات، تخم مرغ، شیر، غلات کامل و موز، سیستم ایمنی را ارتقاء میبخشد.
توصیه میشود مصرف منابع غذایی ویتامین A و پیشسازهای آن، مانند «بتاکاروتن» که در هویج، گوجهفرنگی، کدو حلوایی، مرکبات، طالبی و زرده تخممرغ یافت میشود، به همراه دریافت مناسب از منابع غذایی حاوی مواد معدنی همچون «سلنیوم» که در مغزها، ماهی، میگو و قارچ موجود است، در سبد غذایی قرار گیرد.
کمبود ویتامین D به عنوان ویتامین محلول در چربی نیز سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود. مصرف مکمل ویتامین D در قالب یک عدد کپسول ۵۰ هزار واحدی به صورت ماهانه برای افراد بالای ۱۲ سال و یک عدد کپسول به ازای هر دو ماه برای کودکان ۲ تا ۱۲ سال، میتواند ارتقاءدهنده سیستم ایمنی بدن باشد.
خوب است به خاطر داشته باشیم داشتن خواب کافی، فعالیت بدنی مناسب و روزانه، دریافت به اندازه مایعات به ویژه آب، استفاده از زردچوبه به علت خاصیت ضدالتهابی و سیر و پیاز و زنجبیل تازه در هنگام تهیه غذا، به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک بسزایی میکند.
توصیه میشود در صورت وجود مشکلات و حساسیتهای گوارشی در هنگام مصرف لبنیات، از لبنیات پروبیوتیک که سبب بهبود عملکرد گوارشی میشود، استفاده کنیم.
نکته قابل توجه این که در صورت تمایل به مصرف مکملهای غذایی، لازم است قبل از آن با پزشک مشورت کرد و از مصرف خودسرانه مکملها پرهیز کنیم. همچنین باید دقت کرد که استفاده افراطی از هر نوع ماده غذایی میتواند برای بدن عوارض داشته باشد.
نظر شما