این قارچ که به نام «بیماری پاناما» نیز شناخته شده، به ریشه گیاه حمله می کند و قبل از آنکه گیاه کشت شود، آن را از بین می برد. از سوی دیگر چون موزهای کاوندیش مانند بقیه گونه ها ترکیب نشده اند، احتمال زیادی وجود دارد که ذخایر آن در سراسر جهان به شدت کاهش یابد.
اما با وجود تهدید واقعی انقراض موز، هنوز دانشمندان امیدوارند. محققان کشاورزی مشغول خلق روشی برای ترکیب کشت موز با گیاهان دیگر هستند تا به این ترتیب آن را در برابر بیماری پاناما مقاوم تر کنند. به این ترتیب ویژگی های ژنتیکی جدیدی به موز افزوده خواهد شد. در جهان حدود هزار نوع موز وجود دارد که ویژگی های ژنتیکی محافظتی قدرتمندی در برابر قارچ ها دارند.
البته انواع دیگر موز طعم خوبی ندارند، بیشتر آنها هسته دارند، بافت شان سخت تر است یا به طور کلی قابل خوردن نیستند. اما اگر ترکیب ژنتیکی موزها موفقیت آمیز باشد می توان موزی قابل خوردن با مقاومت بیشتر در مقابل بیماریهای مختلف مانند بیماری پاناما تولید کرد.