تعداد بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۲۵۱۴۱
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۰ - 2025 27 December

چند خط سلامتی

فرزین‌مهر، متخصص پزشکی ورزشی:

بی تحرکی به‌اندازهٔ ۲۰۰ سیگار به بدن آسیب می‌زند

◻ ️ تنها ۹۰ دقیقه نشستن بدون حرکت باعث کاهش خون‌رسانی به مغز و افت تمرکز می‌شود.

◻ ️️ بی‌تحرکی می‌تواند روزانه به‌اندازه مصرف ۲۰۰ نخ سیگار به بدن آسیب بزند.

◻ ️️ به افراد شاغل پشت میز توصیه شده هر ۴۰ دقیقه بلند شوند، چند قدم راه بروند یا حرکات کششی ساده انجام بدهند. /فارس

________________________

کاهش سن ابتلا به سرطان روده بزرگ به دلیل مصرف غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده

متخصصان در آمریکا یک عامل احتمالیِ افزایش جهانی موارد ابتلا به سرطان‌های روده بزرگ و راست‌روده در میان جوانان را مصرف «غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده» معرفی کرده‌اند. نمونه‌هایی از غذا‌های فوق فرآوری شده عبارتند از بستنی، ژامبون، سوسیس، چیپس، نان تولید انبوه، غلات صبحانه، بیسکویت، نوشیدنی‌های گازدار، ماست‌های با طعم میوه، شکلات، آب‌نبات، ناگت مرغ، سیب زمینی سرخ شده و سوپ‌های فوری.

________________________

سعید صفاتیان؛ پژوهش‌گر و درمان‌گر اعتیاد:

«گل» حتی از حشیش هم ویران‌کننده‌تر است

هر مخدر گلی می‌تواند درصد دلتا THC (تتراهیدروکانابینول) متفاوتی داشته و با توجه به نوع کشت اعم از درصد آب، زمین، هوا، رطوبت، درجه باد، کشت ماده اولیه و... متفاوت باشد.

مخاطرات مواد مخدر بسته به نوع ماده مخدر متفاوت است؛ این مخاطرات با توجه به درصد ناخالصی‌های موجود در آن مخدر می‌تواند متفاوت باشد و در نهایت منجر به مشکلات جسمی، روانی، اجتماعی و ... شود.

________________________

استرس مزمن، سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند!

️استرس با فعال‌سازی محور HPA باعث ترشح کورتیزول می‌شود. استرس کوتاه‌مدت می‌تواند به‌طور موقت واکنش‌های دفاعی بدن را تقویت کند، اما استرس مزمن اثرات منفی دارد.

استرس مزمن با فعال‌سازی مداوم محور HPA موجب:

◻ کاهش عملکرد سلول‌های ایمنی

◻ ضعف پاسخ به واکسن‌ها و تولید آنتی‌بادی

◻ افزایش التهاب مزمن

مطالعات نشان می‌دهند استرس طولانی‌مدت سیستم ایمنی را سرکوب کرده و خطر عفونت‌ها، بیماری‌های التهابی و تأخیر در بهبودی را افزایش می‌دهد.

نظر شما
captcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها