تعداد بازدید: ۴۹
کد خبر: ۲۰۴۲۶
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۲ - 2024 15 June
آشپزی با عشق
نویسنده : راضیه یزدی نژاد/ مدرس آشپزی

instagram.com/R.yn151

مواد لازم:

روغن جامد: ۲۵۰ گرم  
آرد سفید قنادی:۵۰۰ گرم
ماست  شیرین: ۲۰۰ گرم 
بکینگ پودر یا خمیر مایه فوری: نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: یکی دو قاشق
زرده تخم مرغ: ۲ عدد

مواد میانی:

خرمای بدون پوست و هسته: ۵۰۰ گرم 
گردوی ریز خرد شده: نصف پیمانه 
پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری پر
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
میخک: یک چهارم قاشق چایخوری 

دستور پخت:

روغن جامد و زرده تخم‌مرغ‌ها را که به دمای محیط رسیده‌اند با هم مخلوط کنید. سپس ماست، بیکینگ پودر یا خمیرمایه و زعفران را اضافه و خوب یک‌دست  کنید. آرد را کم‌کم اضافه کنید.  
تا جای ممکن با قاشق و در نهایت با دست خمیر را جمع کنید.

یکدست که شد خمیر را داخل نایلون ۱ تا ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید. مواد میانی را با هم چرخ یا مخلوط کنید. یکی دو قاشق آب هم اضافه کنید. این کار باعث می‌شود خرما داخل فر خشک نشود.

خمیر را پس از استراحت به ضخامت چند میلی پهن کنید. نه خیلی کلفت و نه خیلی نازک. کاتر گرد بزنید و از خرما ۱ قاشق مرباخوری بین آن قرار دهید. روی آن یک لایه خمیر دیگر بگذارید و با مهر خوب دو لایه را به هم فشرده کنید. محکم فشار بدهید تا جای مهر بماند و بعد از پخت محو نشود.
دور کلمپه‌ها را بپیچانید.

کلمپه‌ها را داخل سینی بچینید و چند سوراخ بزنید و درون فر از قبل گرم شده با درجه ۱۷۰ حدود بیست دقیقه بپزید.

زیر کلمپه‌ها باید طلایی شود و روی آن‌ها نرم. چون در این حالت خرما شل شده و بعد از سرد شدن سفت می‌شود، پس زیاد از حد نپزید.

بافت این کلمپه‌ها ترد و شکننده است و باید نه خشک و نه سفت باشد.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها