تعداد بازدید: ۸۵
کد خبر: ۲۰۳۷۴
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱ - 2024 14 June
گروهی از دانشمندان به رهبری ادگارد کاماروس، دیرین‌آسیب‌شناس در دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا در اسپانیا، در حال مطالعه روی جمجمه‌ای مصری با قدمت ۴۶۰۰ سال بودند که به علائم سرطان مغز و تلاش برای درمان آن برخوردند. دکتر کاماروس می‌گوید: «سکوت ناخوشایندی در اتاق حاکم بود، ما می‌دانستیم که چه چیزی را کشف کرده‌ایم.»

کاماروس و دیگر نویسندگان مقاله، با استفاده از میکروسکوپ، علائم بریدگی را در اطراف لبه‌های جمجمه مشاهده کردند. علائم بریدگی با ده‌ها ضایعه احاطه شده بودند که به‌گفته‌ی محققان قبلی، با متاستاز سرطان مغز در ارتباط بودند.

شکل برش‌ها نشان می‌داد که با استفاده از ابزار فلزی به وجود آمده‌اند. مطالعه‌ی محققان نشان می‌دهد که مصریان باستان، سرطان مغز را با استفاده از جراحی مطالعه می‌کردند. اگر بریدگی‌ها در زمان زنده‌بودن فرد ایجاد شده باشند، مصریان باستان ممکن است حتی برای درمان آن نیز اقداماتی انجام داده باشند.

سرطان از زمانی که ما وجود داشته‌ایم، انسان‌ها را درگیر کرده و حتی مدت‌ها پیش از حضور ما، روی زمین وجود داشته است. دکتر کاماروس می‌گوید قدمت سرطان به اندازه‌ی قدمت زمان است، حتی دایناسور‌ها نیز از سرطان رنج می‌بردند.‌

می‌دانیم که انسان‌های پیشاتاریخی نیز به سرطان‌هایی مبتلا بودند که امروزه دیگر وجود ندارند. کاماروس و همکارانش امیدوار هستند که با کشف ماهیت در‌حال تغییر سرطان در طول هزاره‌ها، به اطلاعاتی دست یابند که در نهایت، به ابداع روش‌های درمان بیماری‌های امروزی کمک کند.

در گذشته، سرطان احتمالاً به خوبی امروز شناخته نشده بود، اما پزشکی مصر باستان در مقایسه با دیگر تمدن‌های دنیای باستان، پیشرفته محسوب می‌شد. سند پزشکی مصری به نام «پاپیروس ادوین اسمیت» که تقریباً ۳۶۰۰ سال پیش نوشته شده است، به موردی اشاره می‌کند که برخی محققان معتقدند نوعی سرطان است. سند پزشکی به شرح «بیماری وخیمی» پرداخته است که «هیچ درمانی برای آن وجود نداشت».

مصریان باستان، جمجمه‌ها را به روش‌های دیگری نیز جراحی می‌کردند. تیم دکتر کاماروس در مطالعه گزارش داده‌اند که به شواهدی از درمان موفقیت‌آمیز آسیب تروماتیک در جمجمه‌ی دیگری دست یافته‌اند که ۲۶۰۰ سال قدمت دارد.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها