یکی از نوستالژیهای دوران کودکی همه ما، دلمه است. مخصوصاً آن دلمههایی که مادر بزرگها در اواخر بهار با برگهای تازه درخت انگور خانه درست میکردند و با حوصله و عشق داخل قابلمه میچیدند. اصلاً پختن دلمه برای خودش آدابی داشت. از چیدن برگها گرفته تا پیچیدن دلمهها و چیدن داخل قابلمه و حتی بشقاب کردن دلمه و بردن برای در و همسایه. ما همیشه آن دلمههای زیرین را بیشتر دوست داشتیم و داریم، چون هم جاافتادهتر میشد و هم رب انار بیشتری به آن میرسید.
با توجه به فصل دلمه، این هفته با آموزش پخت دلمه همراه میشویم.
مواد لازم:
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم / سبزی دلمه خرد شده: ۴۰۰ گرم
لپه ۱ لیوان / برنج: ۱ لیوان / پیاز نگینی شده: ۱ عدد بزرگ
برگ درخت انگور به میزان لازم
شیوه پخت:
لپه را بپزید و برنج را آبکش کنید.
پیاز را تفت دهید تا سبک شود. سپس فلفل و زردچوبه را افزوده کمی که تفت خورد گوشت چرخکرده را اضافه کنید و تفت دهید.
سپس سبزی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا سبزی نرم شود.
لپه و برنج و سپس ادویهها را بیفزایید و خاموش کنید.
دمبرگهای برگ مو (انگور) را بچینید و برگها را بشویید. ۱ دقیقه در حدی که رنگ برگها تغییر کند در آب جوش قرار داده و آبکش کنید.
سپس از مواد دلمه بین برگها گذاشته و بنا به سلیقه خود دلمهها را بپیچید.
کف قابلمه مورد نظر کمی آب و روغن بریزید و ۲ تا ۳ ردیف برگ کف قابلمه بچینید. دلمهها را به صورت فشرده کف قابلمه بچینید.
چاشنی دلمه:
اگر ترش دوست دارید از ترکیب آب و نمک و آبلیمو اضافه کنید یا به جای آبلیمو بین دلمهها گوجه سبز یا غوره بگذارید.
اگر ملس میپسندید از ترکیب ۵ قاشق رب انار به همراه کمی سرکه و آب استفاده کنید.
یا میتوانید از ترکیب آب و سرکه (آبلیمو) و کمی شکر استفاده کنید.
چاشنی در حدی باشد که تقریباً روی دلمهها را بپوشاند.
حتماً کمی روغن روی دلمهها بریزید تا بعد از پخت براق شوند.
چاشنی را که اضافه کردید یک بشقاب سنگین روی دلمهها برگردانید و درِ قابلمه را نیمه بگذارید. ابتدا حرارت زیاد و وقتی جوش آمد حرارت را ملایم کنید. حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت زمان دهید تا دلمهها بپزند.
به پایگاه خبری - تحلیلی هورگان خوش آمدید... هورگان یعنی محل زایش خورشید