مواد لازم:
عدس سبز: ۱۰۰ گرم
برنج: ۳۰۰ گرم
روغن زیتون: ۵ قاشق غذاخوری
برگ بو: ۳ عدد
پیاز: ۱ عدد
ترخون: ۱ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
هویج: ۲ عدد
نخود فرنگی: نصف لیوان
جعفری خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: ۴ عدد
آرد سوخاری، زعفران، نمک، فلفل سیاه
دستور تهیه:
عدس و برنج را برای حداقل یک ساعت خیس میدهیم. عدس را با ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون و پیاز، برگ بو، ترخون و رب گوجه تفت میدهیم. جالب است بدانید این غذا فقط همین برگ بو و ترخون را به عنوان ادویه دارد، ولی عطر غذا در نهایت خوب و متفاوت خواهد بود.
حالا به آن دو لیوان آب اضافه میکنیم و زعفران و نمک و فلفل را میافزاییم. درِ ظرف را نیمه روی آن قرار میدهیم و میگذاریم تا بپزد.
باید دائم غذا را نگاه کنیم تا آب آن کم نشود. بسته به نوع عدس، زمان پخت فرق میکند.
وقتی تقریباً پخته شد، وارد مرحله بعد میشویم.
برنج را اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا برنج بپزد. در این مرحله حرارت باید زیاد باشد. اگر دیدید که آب غذا کم شد، آب اضافه کنید، ولی کمکم. چون نمیخواهیم برنج کامل مغزپخت شود. ما یک مرحله دیگر هم برای پخت داریم. پس وقتی مغز برنج هنوز کمی سفت است آن را بردارید.
در این مرحله جعفری را هم میافزاییم و زیر آن را خاموش میکنیم.
تا عدس و برنج بپزد مواد میانی را آماده میکنیم. یعنی هویج را آبپز و گوجه را کبابی میکنیم.
برای کبابی کردن گوجه، آنها را نصف کرده و روی یک فویل داخل سینی فر قرار میدهیم و روی آن نمک و فلفل و روغن زیتون میپاشیم و میگذاریم توی فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد.
وقتی کامل کبابی و پوستش چروک شد بیرون میآوریم.
برای این غذا باید از قالب رینگی کیک استفاده کنید. اگر این قالب را ندارید میتوانید یک لیوان استیل وسط قابلمه بگذارید تا تبدیل به قالب رینگی شود.
با یک قاشق روغن زیتون باقی مانده، قالب را چرب کرده و روی آن آرد سوخاری میپاشیم.
نصف ظرف را با عدس پلو پر کرده و خوب پرس میکنیم.
حالا گوجههای کبابی را میچینیم؛ و بعد هویج و نخودفرنگیها را. سپس بقیه برنج را روی آن ریخته و خوب پرس میکنیم.
فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار داده و ظرف را به مدت ۱۵ دقیقه توی فر قرار میدهیم.
بعد از چند دقیقه، ظرف سرو را روی قالب یا قابلمه میگذاریم و بر میگردانیم که خیلی راحت از قالب جدا میشود. / نوش جان