تعداد بازدید: ۲۸۹
کد خبر: ۱۵۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۴ - 2023 21 January

آنچه که ما به عنوان تبخال می‌شناسیم، در واقع فعال شدن ویروسهای نهفته در غده‌های عصبی و ورود آنها به انتهای اعصاب حسی است و با بروز یک یا چند تاول کوچک تا متوسط در اطراف لبها تظاهر می‌کند.
تبخال یک بیماری واگیردار است که دو گونه دهانی و تناسلی دارد.

ارتباط بین تبخال و رژیم غذایی یکی از موضوعاتی است که در سالهای اخیر مورد تحقیق قرار گرفته است.

غذاهایی که از بروز تبخال جلوگیری می‌کند، شامل بیشتر گوشتها به ویژه گوشت گاو، ماهی، بوقلمون، مرغ و محصولاتی مانند تخم‌مرغ، پنیر، ماست، شیر و سایر محصولات لبنی، حاوی مقدار بسیار بالای لیزین است که اغلب نسبت لیزین به آرژنین در آنها دو به یک است. همچنین دانه سویا و محصولات سویا دارای مقدار بالای لیزین است.

غذاهایی نیز که امکان بروز تبخال را تشدید می‌کند، محتوی مقدار بالای آرژنین به لیزین است؛ از جمله آجیلها مانند بادام زمینی و گردو، غلات مانند گندم و جو و دانه‌ها مانند دانه آفتابگردان و کنجد. همچنین بسیاری از لوبیاها و نخودفرنگی، بسیاری از سبزیجات مانند هویج، تربچه، بادمجان و شکلات نیز در این گروه مواد غذایی است.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها