امسال ۳۶۰ کیلوگرم زعفران از مزارع طلای سرخ نیریز برداشت میشود و وضعیت مطلوبی نسبت به سال قبل دارد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: برداشت زعفران از یکصد هکتار زمینهای زراعی شهرستان نیریز آغاز شده است و تا اواخر آبانماه ادامهدارد.
علیرضا بصیری تصریح کرد: عمده زعفران شهرستان در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) تولید میشود.
وی با بیان اینکه متوسط برداشت این محصول در شرایط عادی پنج کیلوگرم در هر هکتار است؛ افزود: امسال نسبت به سال گذشته عملکرد بهتری داشتهایم و پیشبینی میشود در حدود ۳۶۰ کیلوگرم زعفران برداشت شود.
او اظهارکرد: بازده اقتصادی گُلدهی زعفران از سال سوم کشت پیاز، شروع میشود و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.
بصیری مدت زمان برداشت زعفران را حدود ۲۵ روز اعلام و عنوان کرد: در حال حاضر نبود صنایع بستهبندی یکی از بزرگترین مشکلات زعفرانکاران است.
این مقام مسئول ابراز کرد: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: کُلاله مهمترین قسمت گل زعفران است که از بخشهای مختلف «نگین»، «سَرگل»، «پوشال» و «دسته» تشکیل شده است و مرغوبترین زعفران از «نگین» کلاله بهدست میآید که سرخترین بخش آن میباشد.