بردهی انجیرستان های نیریز آغاز شده و انجیرداران این شهرستان که سال قبل ضرر زیادی کردهاند، امید دارند امسال جهاد کشاورزی به یاریشان بیاید و با کنترل قیمتها بتوانند درآمدی داشته باشند.
انجیرداران نیریزی مجبورند میوه بَر خود را از استهبان و ایج تهیه کنند و تعیین قیمت این میوه در اختیار تولید کنندگان این دو شهر است.
به گزارش «خبرجنوب» از نیریز، سال 97 قیمت هر یک مَن برِ انجیر بیشتر از ٢٥٠ هزار تومان نشد. اما این مبلغ پارسال کمترین نرخ آن بود و حتی تا هر من یک میلیون تومان هم رسید.
حالا امسال انجیرداران در تلاش هستند قیمتها را مناسبتر کنند و ضرر کمتری متوجهاشان شود.
اما پیشبینی میکنند که قیمت میوه بر امسال به ده برابر هم برسد. روال کار این طوری هست که بیشتر انجیرکاران، میوه بر را قسطی میخرند تا بعد از برداشت در اواخر تابستان و اوایل پاییز بدهیاشان را بپردازند، اما امسال به نظر میرسد وضع بازار از سال قبل هم بدتر باشد.
قرار سالهای قبل طوری بوده که نرخ خرید انجیر کشاورزان نیریزی را تجار استهبانی تعیین میکردند و کسانی که در نیریز خرید و فروش میکردند، در واقع واسطه آنها بودند.
دراین شرایط چند تن از انجیرکاران نی ریز درخواست دارند که برای قیمت گذاری روی این محصول جهاد کشاورزی وارد عمل شود و قیمت عادلانهای را اعلام کند که تولید کننده و تاجر هیچ کدام ضرر نکنند و دست واسطهها هم کوتاه شود.
به خصوص آنکه به گفته انجیرداران نیریزی این میوه قابل نگهداری طولانی مدت نیست و زود از قیمت میافتد.
به ویژه آنکه مسیر صادرات هم بسته هست و قدرت خرید داخلی هم به نسبت سال قبل خیلی پایینتر آمده است.
حالا انجیرداران نیریزی چشمشان به حمایت دولتی دوخته شده تا سرمایهگذاری را جذب کند و سردخانه مناسبی برای نگهداری انجیرهای تولیدی راهاندازی شود یا کارخانهای که بتواند این محصول را فرآوری کند.
پارسال انجیرداران نیریزی بهترین محصولشان را زیر کیلویی 40 هزار تومان فروختند تا بتوانند بدهیاشان را بپردازند و امسال امیدی ندارند که پول بیشتری دستشان را بگیرد.
مدیر جهادکشاورزی نیریز هم تأئید میکند: رقمهای برانجیر استفاده شده در نیریز- که بیشتر قاسمی و دانه سفید است - از شهرهای همجوار، چون ایج و استهبان تأمین میشود.
علیرضا بصیری از آغاز فصل بردهی انجیرستانهای نیریز خبرداده که تا ۱۵ تیرماه ادامه دارد.
نیریز بعد از استهبان مقام دوم تولید انجیر استان و کشور را داراست، اما برای تولید به میوه بر استهبان نیاز دارد.
میوههای درخت برانجیر غیر خوراکی و دارای گلهای نر و ماده هستند؛ درخت گرده افشان در سال معمولاً سه محصول پاییزه، زمستانه و بهاره تولید میکند که زنبورهای میوه بهاره از آن خارج شده و به دنبال محصول پاییزه برای تخمگذاری میگردند که به طور ناخواسته وارد میوه انجیرخوراکی شده و عمل گردهافشانی را انجام میدهند.
گفتنی است در زمان گرده افشانی انجیر، باید دقت شود میوهی بَر آسیب نبیند و کمترین فشار به آن وارد شده تا تلفات زنبور آن کم شود و در نتیجه با افزایش طول عمر آن فرصت و تعداد دفعات خروج زنبورها بیشتر شود.
نظر شما