تعداد بازدید: ۲۷۸۵
کد خبر: ۱۶۳۰
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۷ - 2017 15 March
یکی از شربت‌های مفید در این فصل، شربت سکنجبین (سرکه انگبین) است که افراد برای تهیه آن باید یک قاشق چای خوری سرکه خانگی را به همراه سه قاشق چایخوری عسل طبیعی و یک قاشق چایخوری عرق نعناع با هم ترکیب کنند.
مصرف شربت سکنجبین همراه با کاهو سبب تقویت کبد، کاهش حرارت بدن و رقیق شدن خون می‌شود و استفاده از این شربت برای اشخاصی که دچار کبد چرب نیز هستند، بسیار مناسب است.
• دمنو‌ش اسطوخودو‌س هندی ( لاوندر‌) به همراه به لیمو، گل محمدی و بهار نارنج خوش عطر و نشاط آور بوده و همچنین رفع کننده بوی بد عرق بدن نیز است.
•از شربت‌های خانگی که نقش موثری در رفع غلظت خون، یبوست، کاهش حرارت بدن و افزایش شادی دارد می‌توان به شربت تشکیل شده از مخلوط بارهنگ به همراه اسفرزه، زرشک سیاه، تخم شر‌بتی، لیمو ترش و عسل اشاره کرد که افراد برای تهیه این شربت باید ترکیبات ذکر شده را به مدت چند ساعت (از شب تا صبح) در یک پارچ آب غیر فلزی خیس کنند و روزانه یک استکان از این شربت را بنوشند.
• بیشترین عرقی که در فصل بهار از زمان قدیم تاکنون مصرف می‌شود عرق بید‌مشک است، گیاه بید‌مشک طبعی معتدل رو به سردی دارد. همچنین این گیاه تقویت کننده اعصاب است و سبب تعدیل حرارت بدن می شود.
افراد می‌توانند یک سوم استکان عرق بید‌مشک را شب ها قبل از خواب میل کنند. مصرف عرق بید‌مشک در پیشگیری از غلظت خون، سستی، کسالت، کم تحرکی موثر است. همچنین این عرق خاصیت آرامش بخشی دارد و مصرف آن برای افرادی که دچار مشکل خواب هستند توصیه می‌شود.
• افراد باید در فصل بهار سبک‌ترین رژیم غذایی را داشته باشند و از استفاده از غذاهای شور، انواع سس‌ها، غذاهای چرب مانند کله‌پاچه، مواد غذایی حاوی کلسترول بالا مانند جگر و ته‌دیگ اجتناب کنند.
• مصرف ماست محلی به همراه تخم کتان آسیاب شده و آویشن در کنار وعده ناهار بسیار مناسب است و کمک بسزایی به تناسب اندام می‌کند. ضمن اینکه این ترکیب سبب کاهش حرارت بدن، تقویت معده و رفع مشکل یبوست نیز می‌شود.
• فصل بهار بهترین فصل برای پاکسازی بدن و سموم به شمار می‌آید که یکی از گیاهان مفید در این زمینه گیاهی به نام خار مریم است. افراد باید این گیاه را به مدت 10 دقیقه دم کنند و روزانه 2 استکان (صبح و ظهر) از این دمکرده‌ میل کنند.
امروزه قرص این گیاه به نام لیورگل‌ 70 یا 140 نیز در بازار موجود است که نقش موثری در کنترل علائم مبتلایان به کبد چرب دارد و برای پاکسازی کبد و کیسه صفرا مناسب است.
• از دیگر دمنوش‌های مناسب برای فصل بهار می‌توان به دمنو‌ش میوه فلوس اشاره کرد ولی توصیه می‌شود افرادی که دارای مزاجی سرد هستند میوه فلوس را در آب جوش حل کنند و آن را به همراه یک قاشق چایخوری عسل میل کنند، اشخاص می‌توانند روزانه دو استکان از این دمنو‌ش به منظور پاکسازی روده و معده استفاده کنند.
• از دیگر شربت‌های مفید فصل بهار، شربت گلاب به همراه زعفران و لیمو ترش است که نشاط آور بوده و سبب کنترل قند خون و تقویت معده نیز می‌شود. همچنین شربت اوره نیز در پاکسازی کبد و بدن نقش موثری دارد و سبب کاهش حرارت بدن نیز می‌شود.
•عرق کاسنی یکی از عرقیجات مناسب فصل بهار است که تقویت‌کننده کبد و ضد خارش بدن محسوب می‌شود. عرق شاه‌تره نیز با وجود اینکه طبع گرمی دارد سبب تعدیل حرارت بدن می‌شود.
• عرق بید یا برگ چنار نیز کاهنده حرارت بدن و تقویت کننده کبد است و استفاده از آن برای اشخاصی که دچار غلظت خون هستند، توصیه می‌شود. اشخاصی که دچار لاغری هستند نیز در فصل بهار باید عرق یونجه مصرف کنند. این عرق نشاط‌آور و چاق کننده بوده و سبب خونساز‌ی می‌شود.
• دمنو‌ش سنبل‌الطیب به همراه لیمو امانی و بهار نارنج نیز خاصیت آرامش بخشی دارد و مصرف آن در فصل بهار شبها قبل از خواب بسیار موثر است. افراد باید توجه داشته باشند که در فصل بهار مصرف قند و شکر را به حداقل برسانند و شکر قهوه‌ای یا سرخ را جایگزین قند و شکر کنند.
• شکر قهوه‌ای ارگانیک بوده و فاقد مواد نگهدارنده و مضر برای بدن است. اشخاصی که دچار دیابت یا اضافه وزن هستند، نیز می توانند برای شیرین کردن د‌منوش خود برگ گیاه استو‌یا را به دمنو‌ش بیفز‌ایند که قند آن 200 برابر قند معمولی شیرین‌تر است و در عین شیرین بودن سبب کاهش قند و فشار خون می‌شود و لاغر‌کننده است. افراد باید توجه داشته باشند که دمنوش‌ها را حداکثر سه تا چهار ساعت پس از دم کردن مصرف کنند.
منبع: خبر جنوب
برچسب ها: دم نوش ، دم نوش بهاری
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها