در صورت ابتلا به بیماری کرونا، رعایت برخی نکات تغذیهای بسیار مهم است؛ چرا که با تغذیه مناسب میتوانید سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.
20 نکته تغذیهای مهم در زمان ابتلا به کرونا به شرح زیر است:
- مصرف آب را فراموش نکنید. حتماً روزی ۶ لیوان آب بنوشید.
- مصرف غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشتها، کباب کوبیده و... ممنوع است.
- بیشتر غذاهای آبپز شده بخورید.
- دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخممرغ، انواع گوشت و کره بادامزمینی بدون شکر را افزایش دهید.
- هر روز یک عدد تخم مرغ آبپز شده که کاملاً پخت شده است بخورید.
- خوردن شکر و قند را محدود کنید.
- غذاهای کنسروی، گوشتهای فرآوری شده و فستفودها ممنوع است.
- خوردن میوه و سبزیجات را در طول روز فراموش نکنید.
- مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوههای صنعتی، انواع شیرینی و آبنبات و شکلات ممنوع است.
- لبنیات مثل ماست پروبیوتیک را هر روز در کنار وعدههای غذایی بخورید.
- موادغذایی محرک (مانند برخی ادویههای تند مثل فلفل) را در غذاهای خود حذف کنید.
- صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، فرنی، تخممرغ، پنیر و گردو و ارده بخورید.
- دانههای آجیلی مثل بادامدرختی، فندق، پسته و گردو و کنجد را میتوانید هر روز به صورت آسیاب شده در ماست، سوپ و فرنی ریخته و بخورید.
- مکملهای ویتامین D، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنید. هفتهای یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد از اتمام علائم، مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلیگرم و مکمل ویتامین C با دوز ۱۰۰۰ میلیگرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم مصرف کنید.
- از پودر جوانهها مثل جوانه گندم، ماش، عدس و... در سوپ، آش و ماست به صورت روزانه استفاده کنید.
- از خوردن غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ خودداری کنید.
- در صورت اسهال، خوردن مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است و میتوانید از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه، به همراه ماست پروبیوتیک بخورید.
- از میوههای حاوی ویتامین A مثل موز، انبه، طالبی و سبزیجاتی همچون هویج بخورید.
- در کنار غذاهای خود از لیموترش استفاده کنید.
نظر شما