تعداد بازدید: ۳۱۰
کد خبر: ۱۱۵۶۴
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲ - 2021 18 December
دانستنیهای خودرو
بخش مکانیک خودرو هنرستان فنی و حرفه‌ای شهید دکتر باهنر نی‌ ریز
یکی از بهترین لحظات رانندگی برای خیلی‌ها، راندن در هوای بارانی است، ولی رانندگی در برف و باران مهارت بیشتری می‌خواهد و افراد زیادی باتجربه بالا در رانندگی، گاهی هنگام باران یا برف دچار لغزش شده و با یک اشتباه، جان خود و دیگر رانندگان را به خطر می‌اندازند. 

نکات مهم:
- هر دو دست را بر روی فرمان نگه دارید.
- تمام چیز‌هایی که حواس شما را پرت می‌کنند مانند: تلفن همراه، رادیو، ضبط و ... را خاموش و یا از خود دور کنید.

- در حالی که تمام تمرکز و حواس شما به جلو است، هراز چند گاهی آینه‌های کنار و عقب را هم چک کنید.

- چراغ‌های خودرو را روشن کنید.

در برخی کشور‌ها روشن کردن چراغ‌های جلو لحظه بارندگی حتی در روز روشن جزء قوانین است.
- برف پاک‌کن خودرو را تنظیم کنید.

همچنین لازمه‌ نبود بخار بر سطح داخلی شیشه‌های جلو و عقب خودرو استفاده مداوم از سیستم گرمایش شیشه یا همان گرمگن شیشه است.

- بخار را از روی شیشه‌های خودرو پاک کنید.

برای این کار سیستم تهویه هوا را در حالت سرد قرار دهید، به صورتی که هوای خنک فقط از خروجی‌های منتهی به شیشه جلو خارج شود. البته تا محو شدن بخار روی شیشه جلو اگر در حال رانندگی هستید و ضروری است، می‌توانید از پارچه یا حوله برای پاک کردن شیشه جلو استفاده کنید.

- توجه ویژه به تایر‌ها
تایر‌ها نقشی خیلی مهم‌تر و جدی‌تر در جلوگیری از سوانح، به ویژه در جاده‌های لغزنده دارند. با از بین رفتن شیار‌ها و آج تایر‌ها، شما شانس اندکی برای کنترل خوب خودروی خود در وضعیت بارندگی دارید. از تنظیم باد لاستیک‌ها هر گز غافل نشوید و باید بدانید که فشار و یا باد تایر‌ها در وضعیت دمایی گوناگون متفاوت است که با تغییر فصول باید تغییر کند.

- حفظ فاصله
در بارندگی باید حداقل فاصله‌ مابین خودروها به اندازه‌ ۵ خودرو باشد. در آب و هوای بد، حفظ کردن این فاصله‌ طولی موجب می‌شود، هنگام حادثه، شما فرصت کنترل و نگه داشتن خودرو برای پیشگیری از برخورد را داشته باشید.

- سرعت مجاز
رانندگی در هوای بارانی با سرعت پایین و مجاز موجب می‌شود شما کنترل بیشتری بر روی خودرو داشته باشید. سرعت زیاد منجر به لیز خوردن لاستیک‌ها و از دست دادن کنترل می‌شود.

- دوری از رانندگی در مناطق آب گرفته

هرگز از مناطقی که آب جمع شده رد نشوید. چون از عمق آب و یا وجود چاله یا گودالی عمیق در آن قسمت مطلع نیستید، مگر اینکه مجبور باشید. همچنین رفتن آب زیاد از پایین به قسمت پیشرانه، ممکن است موجب توقف خودرو و کار موتور شود.

- ترمز کردن
باید بدانید که وجود آب موجب می‌شود هنگام ترمز کردن لاستیک‌ها کشیده شوند. پس باید آهسته و با چند حرکت ترمز کنید. هرگز به یکباره ترمز نکنید.

- عکس العمل به هنگام سر خوردن خودرو

لیز و لغزنده بودن جاده‌های بارانی به راحتی موجب لیز و سُر خوردن خودرو می‌شود که شرایط دلهره‌آوری را پدید می‌آورد. به هنگام روبرو شدن با این مشکل شما باید نکات و عکس‌العمل‌های زیر را انجام دهید:

خونسردی و آرامش کلید موفقیت شما برای خروج از این وضعیت است.

پای خود را از روی پدال گاز بردارید.

هرگز ترمز نزنید.

به آرامی فرمان را به سمت مکانی که می‌خواهید خودرو را متوقف کنید بچرخانید.

به هیچ عنوان ترمز‌های کوتاه و سبک نزنید.

- برای پیشگیری از سُر خوردن خودرو همیشه پیش از رسیدن به پیچ‌ها از سرعت بکاهید و ترمز بزنید

- عکس العمل به هنگام آکواپلنینگ
در صورت روبرو شدن با پدیده آکواپلنینگ هیچگونه واکنش خاصی نشان ندهید وتنها پای   خود را از روی پدال گاز بردارید و فرمان خودرو را ثابت نگه دارید. این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که آب بر جای مانده بر روی سطح جاده، جلوی تایر خودرو شما انباشته می‌شود، به طوری که می‌تواند وزن خودرو شما را بر روی خودش تحمل کند و در نهایت منجر به منحرف کردن خودروی شما از مسیر اصلی خود شود.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها