راضیه یزدینژاد / مدرس آشپزی
یلدا جشنی ایرانی و خاطرهانگیز برای همه ایرانیان است. بیاییم چنین شبی را پاس بداریم و با هزینهای اندک دور هم جمع شویم و دور از خبرهای ناخوش، شبی را به خوشی و خنده بگذرانیم. به امید آبادی، آزادی و آسایش برای میهن بزرگمان ایران / گوارای وجود
کماچ
آرد گندم: یک و یک دوم لیوان/ شیر: یک لیوان
شکر: یک و یک دوم لیوان / تخم مرغ: دو عدد
ماست: دو قاشق غذاخوری / زعفران: مقداری
بکینگ پودر و پودر هل: هر کدام یک قاشق چایخوری
روغن جهت سرخ کردن
شیوه پخت:
شیر، شکر، پودر هل و زعفران را مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا شکر حل شود. تخممرغ و ماست را مخلوط کرده تا یکدست شود و به مخلوط شیر اضافه میکنیم. آرد و بکینگ پودر را مخلوط و الک کرده به تدریج به مخلوط شیر اضافه میکنیم تا خمیری به غلظت ماست داشته باشیم. یک ساعت استراحت میدهیم. به اندازه یک بند انگشت روغن در ماهیتابه ریخته روی حرارت ملایم میگذاریم تا روغن داغ شود. بعد با قاشق از خمیر برداشته و در روغن سرخ میکنیم.
روغن حتماً باید زیاد باشد تا شکل کماچ زیبا در بیاید.
نان پنجرهای
تخم مرغ: 3 عدد / شیر: دو سوم لیوان
گلاب: یک چهارم لیوان/ نشاسته گل: یک دوم لیوان
آرد سفید: 1 لیوان/ وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
شیوه پخت:
ابتدا نشاسته و شیر و گلاب را باهم خوب مخلوط میکنیم تا نشاسته کاملاً باز شود. در ظرف دیگری تخممرغها و وانیل را زده و به ترکیب قبلی اضافه میکنیم. سپس آرد را روی مواد الک کرده و خوب هم میزنیم و از صافی رد میکنیم تا مایع یکدستی داشته باشیم. داخل یک قابلمه کوچک و گود روغن ریخته و قالب نان پنجرهای را داخلش میگذاریم تا با حرارت بالا داغ شود. سپس در مایع فرو کرده در روغن داغ میگذاریم تا طلایی شود.
نکات:
- دقت کنید قالب به کف قابلمه نخورد.
- شیرینیها را پس از سرخ شدن روی هم نگذارید تا کامل خنک شود.
- حتماً بعد از درست کردن چند عدد، مواد مایع را به هم بزنید تا تهنشین نشود.
- بعد از خنک شدن، روی آن پودر قند الک کنید.
پانا کوتای انار
شیر: دو و نیم لیوان
شکر:نصف لیوان
پودر ژلاتین:
دو و نیم قاشق غذاخوری
خامه صبحانه :۴ قاشق غذاخوری
پودر ژله انار:یک بسته
آب جوش:۱ و نیم لیوان
انار دانه شده:۱ عدد
وانیل: نوک قاشق چایخوری
قالب انار
شیوه پخت:
پودر ژله را با آب جوش مخلوط و بن ماری کنید.
داخل قالب انار، در قسمتهای مخصوص انار ریخته و ژله انار را اضافه میکنیم و نیم ساعت در یخچال قرار میدهیم.
نصف لیوان شیر سرد را با ژلاتین ترکیب کرده و روی حرارت کتری به روش بن ماری حل میکنیم.
خامه را هم روی بخار کتری بن ماری میکنیم تا رقیق شود.
دو لیوان شیر را داخل قابلمه ریخته وقتی کمی گرم شد، شکر را اضافه میکنیم و پس از حل شدن شکر، خامه و ژلاتین و وانیل را اضافه کرده و از روی حرارت برمیداریم.
وقتی پاناکوتا خنک شد روی ژله انار بسته شده میریزیم و این کار را لایه لایه با ژله انار انجام میدهیم تا قالب پر شود. به مدت ۶ ساعت در یخچال نگه میداریم و سپس از قالب جدا کرده و تزئین میکنیم.
نظر شما