تعداد بازدید: ۲۷۳
کد خبر: ۱۱۲۰۷
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۴ - 2021 13 November
آشپزباشی
راضیه یزدی‌نژاد / مدرس آشپزی
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 500 گرم /برنج: 2 پیمانه /
لپه: 1 پیمانه /پیاز داغ: یک دوم پیمانه/
نمک و زردچوبه: به میزان لازم 
سبزی: یک کیلو شامل تره، ترخون، ریحان، شوید 
مواد داخل آش:
پیازداغ: یک چهارم پیمانه / لپه: 3 قاشق غذاخوری
برنج: یک چهارم پیمانه / روغن مایع: یک چهارم پیمانه
سبزی: یک دوم پیمانه
مواد میانی در صورت دلخواه: پیاز داغ و کشمش و گردو

شیوه پخت:
لپه و برنج را از شب قبل خیس می‌کنیم و در صافی می‌ریزیم تا آب آن کشیده شود. برنج و لپه و سبزیجات و گوشت را با هم دو بار چرخ می‌کنیم و به آن نمک و فلفل و زردچوبه می‌افزاییم.

سپس به  اندازه گردو برداشته وسط آن را با انگشت سوراخ می‌کنیم و کشمش و گردو و پیاز داغی را که تفت داده‌ایم درون آن قرار می‌دهیم و محکم می‌پیچیم. همه کوفته‌ها را به همین شکل آماده می‌کنیم.

آب را تا نصفه در قابلمه ریخته مواد آش را به آن می‌افزاییم. بعد از به جوش آمدن، حرارت را کم می‌کنیم و کوفته‌ها را یکی یکی بدون اینکه روی هم قرار بگیرند داخل آن قرار می‌دهیم. مدت زمان پخت سه تا چهار ساعت  با حرارت ملایم است.

نکات:
- نیم ساعت قبل برنج و لپه را در صافی بریزید.

- اگر مواد آب داشته باشد، بی‌نمک باشد یا روغن مواد میانی زیاد باشد کوفته وا می‌رود.

- دو ساعت بعد از پخت، می‌توان درِ قابلمه را روی آن قرار داد.
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها